Uppsala kommun

Inget skärpt koppeltvång för hundar i Uppsala kommun

Dela

Gatu- och samhällsmiljönämndens arbetsutskott har enats om att de inte vill ha den föreslagna skärpning av ordningsföreskrifterna vad gäller koppeltvång för hund som föreslagits i Uppsala kommun.

Uppsala kommun har gjort en grundlig översyn av de lokala ordningsföreskrifterna som beslutades om 1996, och som nu ska förnyas och moderniseras. Kommunstyrelsens förslag till förändringar har varit ute på remiss.

En av frågorna som diskuterats livligt är om Uppsala kommun ska införa ett absolut koppeltvång på hundar. Här enades arbetsutskottet om att de inte vill införa den föreslagna skärpningen som ursprungsförslaget innebar. Arbetsutskottet är enig i att den lagstiftning som redan finns på området är tillräcklig, vilket innebär att hundägare har fullt ansvar för sin hund i alla lägen.

- Förslaget till skärpning av de lokala ordningsföreskrifterna skulle omöjliggöra ett sunt hundinnehav och inskränka utövandet av hundaktiviteter som fritidsverksamhet samt hundklubbarnas föreningsverksamheter, som till stor del bedrivs på platser inom gatu- och samhällsmiljönämndens ansvarsområde. Därför vill vi inte införa en skärpning av de lokala föreskrifterna, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Gatu- och samhällsmiljönämnden fattar sitt beslut 26 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum