Uppsala kommun

Inte aktuellt med distansundervisning för högstadiet i Uppsala

Dela

I Stockholm rekommenderar smittskyddsläkaren alla skolor att övergå till distansundervisning för årskurs 7–9. I Uppsala råder en annan situation och därför rekommenderar Region Uppsalas smittskyddsläkare att Uppsala kommuns skolor fortsätter hålla öppet.

Utbildningsförvaltningen har under fredagen haft ett avstämningsmöte med smittskyddsenheten i Region Uppsala.

Smittskyddsläkarens bedömning är att det inte finns anledning att införa distansundervisning på grundskolorna i Uppsala som en åtgärd för att minska smittspridningen.
Orsaken är att Uppsala befinner sig i ett annan skede av pandemin än Stockholm och varken smittspridningen eller belastningen på vården ökar på ett sätt som motiverar en sådan åtgärd i Uppsala. Därför bör grundskolorna hållas öppna så långt det är möjligt.

– Vi känner oss trygga med den bedömning som smittskyddsläkaren gör och har i dagsläget inga planer på att skicka hem eleverna på högstadiet. Däremot vet vi att sjukfrånvaron är hög på vissa skolor och att det på grund av bemanningsproblem kan bli nödvändigt med viss distansundervisning på enstaka skolor även fortsättningsvis, säger Erik Ojala, grundskolechef.

Två skolor, Gottsundaskolan och Gamla Uppsala skola, har infört delvis distansundervisning på grund av bemanningsproblem eftersom många medarbetare är sjukskrivna.

Nyckelord

Kontakter

Erik Ojala, chef kommunal grundskola
Telefon: 018-727 2797
Mobil: 070-538 2381
E-post: erik.ojala@uppsala.se

Carlos Sarmiento, kommunikatör i beredskap
Mobil: 072-580 56 17
E-post: kib@uppsala.se

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum