RF/SISU

Internationell och nationell expertis mot matchfixning på plats i Stockholm

Dela

Riksidrottsförbundet arrangerar en två dagars träff för att ytterligare stärka arbetet mot matchfixning och brottslighet inom idrotten. Medverkar gör bland annat Polis- och åklagarmyndigheten samt representanter från Europarådet och INTERPOL.

Onsdag den 24 och torsdag den 25 november arrangeras två dagars kunskapsträff på området matchfixning och brottslighet, som anordnas av Riksidrottsförbundet. Träffen är en del i projektet IntegrisportNext, ett EU-finansierat projekt som syftar till att höja medvetenheten och kunskapen inom olika länders rättsvårdande myndigheter. Bakomliggande organisation är CSCF – Foundation for Sports Integrity. Riksidrottsförbundet står som ansvarig för samordningen av projektet i Sverige, i samarbete med Polisens Nationella anti-korruptionsgrupp på Nationella Operativa Enheten (NOA).

– Vi måste arbeta ännu starkare tillsammans både nationellt och internationellt och ta vara på allas kunskaper för att förhindra brottslighet av alla slag inom idrottsrörelsen. Dessa dagar är till för att just byta erfarenheter och kunskap med varandra över både yrkes- och nationsgränser vid ett unikt tillfälle där jag är stolt att Riksidrottsförbundet står som arrangör, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

Innehållet i träffen består av en blandning av nationell och internationell expertis med olika erfarenheter av arbete och insatser mot matchfixning. Deltagande med föredragshållare är förutom Polis- och Åklagarmyndigheten och Riksidrottsförbundet bland annat Europarådet, INTERPOL, Spelinspektionen, Svenska Spel, Spelarföreningen i Sverige med flera. Huvudpartners till projektet är GLMS, KU Leuven och FIFpro.

– Dagarna innehåller allt från vittnesmål från idrottare till expertis från internationell polis och blir viktiga för stärkt kunskap och ett avstamp för ännu bättre samverkan mot matchfixing framöver, säger Jakob Uddeholt, samordnare mot matchfixning Riksidrottsförbundet.

Här finns information om Riksidrottsförbundets arbete mot matchfixning 

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Jakob Uddeholt
Samordnare mot matchfixning, Riksidrottsförbundet
076-695 62 65

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

Dålig återväxt i pandemins spår – vi är alla oroliga för ungdomarna15.11.2021 13:35:35 CET | Pressmeddelande

En undersökning från Riksidrottsförbundet (RF) visar att inomhusidrotter tappat mer än 20 procent av sina deltagartillfällen under 2020. Coronapandemin har slagit hårt mot idrotten. Endast barn har kunnat träna frekvent och vi upplever återväxten i de äldre målgrupperna som ett mycket stort problem. De ungdomar vi verkligen behöver vara oroliga för är de i yngre tonåren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum