Uppsala kommun

Invigning av Vårdsätra strandpromenad

Dela

Välkommen på invigning av Vårdsätra strandpromenad! Strandpromenaden löper utmed Vårdsätravikens östra strand samt en bit upp längs Hågaån, och har tillgänglighetsanpassats i olika etapper.

Nu är sista sträckan iordninggjord och därmed är hela strandpromenaden tillgänglighetsanpassad. Underlag och lutningar fungerar bra även för besökare med rullstol och barnvagn. Den tillgänglighetsanpassade sträckan går utmed vattnet vid Vårdsätravikens östra strand och Hågaån, mellan Skarholmen och Lurbo bro och är cirka 3 km lång. Den ingår i ett längre vandringsstråk som sträcker sig från Uppsala centrum, utmed Fyrisån ut mot Skarholmen och fortsatt norrut längs Hågaån genom naturreservatet Hågadalen-Nåsten. 

- Den här nya strandpromenaden innebär att tillgängligheten till ett fantastiskt naturområde ökar för alla, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i gatu- samhällsmiljönämnden. 

Datum: 14 november

Tid: 10.00

Plats: träspångens början vid Lurbo bro

Välkomna!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Release av Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst av Johanna Uddén16.1.2020 15:30:42 CETPressinbjudan

Datum: Onsdag 22 januari Tid: 17.00 Plats: Bror Hjorths hus, Norbyvägen 26 Invigningstal: Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande. Anna Ehn, chef för offentlig konst leder ett samtal om boken med Johanna Uddén. Releasen är ett samarbete med Bror Hjorts hus. Fotografierna i boken är tagna av Stewen Quigley. – Det är viktigt att använda vår offentliga konst och se till att fler får njuta av den. Jag tänker att den här boken kommer att leda till att både barn och vuxna får upp ögonen för den fina konstskatt som finns runt om i vår kommun, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP) Mod, minnen och äventyr är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor. – Konst är viktigt för alla, oavsett ålder eftersom konst handlar om livet Jag saknade något om konst i Uppsala som vände sig till barn. Jag presenterade min idé för de ansvariga på Uppsala

Åtta internationella konstnärer visas i utställningen Unhomed på Uppsala konstmuseum15.1.2020 14:04:44 CETPressmeddelande

Uppsala konstmuseum inleder det nya decenniet och våren med utställningen "Unhomed" som presenterar åtta internationellt verksamma konstnärer vars arbete är i ständig dialog med frågor om globalisering, kulturarv och yttrandefrihet. Deras konst undersöker gränser i offentliga och privata rum samt hur dekolonialiseringprocesser och nationella manifesteringar framträder i snabbt transformerande städer som Mumbai, Karachi och Moskva. Utställningen visas 1 februari - 10 maj 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum