Uppsala kommun

Invigning av Vårdsätra strandpromenad

Dela

Välkommen på invigning av Vårdsätra strandpromenad! Strandpromenaden löper utmed Vårdsätravikens östra strand samt en bit upp längs Hågaån, och har tillgänglighetsanpassats i olika etapper.

Nu är sista sträckan iordninggjord och därmed är hela strandpromenaden tillgänglighetsanpassad. Underlag och lutningar fungerar bra även för besökare med rullstol och barnvagn. Den tillgänglighetsanpassade sträckan går utmed vattnet vid Vårdsätravikens östra strand och Hågaån, mellan Skarholmen och Lurbo bro och är cirka 3 km lång. Den ingår i ett längre vandringsstråk som sträcker sig från Uppsala centrum, utmed Fyrisån ut mot Skarholmen och fortsatt norrut längs Hågaån genom naturreservatet Hågadalen-Nåsten. 

- Den här nya strandpromenaden innebär att tillgängligheten till ett fantastiskt naturområde ökar för alla, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i gatu- samhällsmiljönämnden. 

Datum: 14 november

Tid: 10.00

Plats: träspångens början vid Lurbo bro

Välkomna!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Försäljningen av Gottsunda centrum startar genom idékoncepttävling12.8.2020 16:12:04 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun återupptar nu försäljningsprocessen av Gottsunda centrum efter en tillfällig paus med anledning av coronapandemin. Externa aktörer bjuds in att bidra med kompletterande kompetenser och utvecklingskraft som en viktig del av expansionen i södra Uppsala. Gottsunda centrum kommer att fortsätta växa i betydelse som stadsnod med arbetsplatser, bostäder, samhällsservice och handel samt och en bredd av fritids- och kulturverksamheter.

Åtgärder för att begränsa smittspridning inom äldreomsorgen börjar ge effekt1.7.2020 10:32:35 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun har sedan pandemins början regelbundet samlat in uppgifter om smittspridning från äldreomsorgens verksamheter. Uppgifterna används för analys och som beslutsunderlag till fortsatta åtgärder för att begränsa smitta bland äldre och sköra personer. Nu visar den sammanställda statistiken på fortsatt sjunkande antal smittade sedan toppen den 26 maj. Även andelen tillfrisknade inom äldreomsorgen ökar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum