Tekniska verken i Linköping

Invigning av Vinterljus på Lucia

Dela

På fredag den 13 december kl 18.00, invigs Vinterljus 2019 på Stora torget. Medverkar gör bland andra idolartisten och tidigare LiU-studenten Ellie Lilja, elever från Linköpings musikklasser och politiker och tjänsteperson från kommunen.

Efter tre års uppehåll är det åter dags att inviga och tända Vinterljusinstallationerna, som i år 14 till antalet.

– Vi kommer få en finstämd invigning på Stora torget. Att både idolartisten och tidigare LiU-studenten Ellie Lilja, och elever och lärare från Linköpings musikklasser tackade ja utan att tveka känns verkligen jättekul, säger Claes Lauritsen från Visit Linköping & Co som har huvudansvaret för invigningen.

Ellie Lilja kommer att framföra flera sånger, inte minst den i Linköping så populära ”Stad i ljus”. Linköpings musikklasser årskurs 8 och 9 medverkar med luciatåg och kör.

Det blir också en intervju med Vinterljus projektledare Elna Hammarström och ordförandena från de båda nämnderna som står bakom evenemanget, Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok (C) och Kultur- och fritidsnämndens ordförande Gustaf Appelberg (L).

– Hur vi tänder installationerna kommer jag inte att avslöja nu, det får man komma till Stora torget för att få uppleva, säger Claes Lauritsen.

Bra att veta inför invigningen

Invigningen börjar kl.18.00 på Stora torget. Kom gärna i god tid.

I samband med invigningen kommer Storgatan att stängas av för all trafik kl. 17-19. Östgötatrafiken stänger under denna tid därför av hållplatserna Stora torget och Borggården i båda riktningarna. Hållplats Barnhemsgatan läge A är avstängd sedan tidigare på grund av byggnation i närheten. Linje 3, 13 och 25 får ny tillfällig hållplats på Trädgårdstorget, läge A och C. 

Det finns både en digital karta och en tryckt karta över de 14 installationerna i Vinterljus 2019. Tryckta kartor kommer bland annat att delas ut under invigningen och också att finnas i bland annat Konsert och Kongress reception och Kontakt Linköping vid stadsbiblioteket. Den digitala kartan finns här

Vinterljus 2019 är ett samarbete mellan Linköpings kommun, Tekniska verken och Visit Linköping & Co.

 

Nyckelord

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Besöken på återvinningscentralerna begränsas3.4.2020 12:04:37 CESTPressmeddelande

Coronaviruset gör att många tillbringar mycket tid hemma, och passar då på att städa ur sina skrymslen och rensa i trädgården. Det märks tydligt på Tekniska verkens återvinningscentraler, dit många nu kommer med sitt avfall. Men med Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer är det viktigt att begränsa besöken dit, och Tekniska verken uppmanar Linköpingsborna att bara åka om det verkligen är nödvändigt.

Svårt att ta hand om återbruksmaterial på Återvinningscentralerna27.3.2020 21:03:30 CETPressmeddelande

Tekniska verken samarbetar med flera hjälporganisationer som kommer och hämtar det som lämnats in till återbrukshallarna. Men utvecklingen med anledning av coronaviruset för med sig att hjälporganisationerna får allt färre kunder, och försäljningen i butikerna har minskat drastiskt. Därför hämtas inte återbrukat material i samma utsträckning som tidigare, och för att det inte ska svämma över i hallarna uppmanas nu kunderna att inte lämna in saker där just nu.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum