Svenska Friidrottsförbundet

ISP Sport och Svensk Friidrott tecknar nytt treårsavtal

Dela

Rättighetsbolaget ISP Sport och Svensk Friidrott har framgångsrikt samarbetat sedan 2013. Nu har ett nytt avtal gällande kommersiella rättigheter tecknats över 2022. – Det känns väldigt inspirerande att få vara med och driva den kommersiella utvecklingen framåt för svensk friidrott i ytterligare tre år framöver, säger Andreas Ottermark, vd ISP Sport & Marketing AB.

- Friidrotten är en av våra mest folkkära idrotter där Sverige haft en stark tradition av framgångsrika utövare. Nu ser vi också en spännande generation, med Daniel Ståhl, Armand Duplantis, Angelica Bengtsson, Fanny Roos, Tilde Johansson med flera, som borgar för framtida framgångar för friidrotten, fortsätter Andreas Ottermark.

– Samarbetet med ISP har gett den effekt vi hoppats på och nu vill vi ta det ytterligare ett steg. Parallellt med de stora framgångarna för våra friidrottare ser vi även en spännande framtid i den breda motionsverksamheten inom friidrotten. ISP är en viktig aktör för att vi ska bli ännu mer framgångsrika på det kommersiella planet, säger Jan Larsson, marknadsdirektör Svensk Friidrott.

Förutom internationella framgångar för friidrottslandslaget är starka event och tävlingar som Finnkampen, Folksam Grand Prix och SM tongivande inom förbundets verksamhet. Dessutom ligger alla motions- och långlopp under Svensk Friidrott, vilket gör friidrotten till Sveriges största individuella idrott bland både män och kvinnor.

ISP och Svensk Friidrott har samarbetat kring försäljning av kommersiella rättigheter sedan 2013. Ett samarbete som alltså nu fortlöper ytterligare tre år.

– Vi har växt och vunnit tillsammans, vilket är precis det som vi vill göra med både kunder och uppdragsgivare. Därför känns det väldigt inspirerande att få vara med och driva den kommersiella utvecklingen framåt för Svensk Friidrott i ytterligare tre år framöver, säger Andreas Ottermark.

För mer information:

Andreas Ottermark, vd ISP Sport & Marketing:

Tel: 0706-30 58 80
Mail: andreas@isp-sport.se

Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott:

Tel: 0703-79 86 22
Mail: jan.larsson@friidrott.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är rättvis och ärlig, och en individuell utmaning.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum