Tyska Turistbyrån

ITB 2019: Åttonde temadag för barriärfritt resande

Dela

Fredagen den 8 mars 2019 arrangerar Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) i samarbete med Tourismus für Alle Deutschland e.V. (NatKo) den åttonde temadagen för barriärfritt resande i CityCube Berlin. Årets huvudtema är 'Målgruppsanpassade erbjudanden o. dyl.'.

Trädtoppsstig i Binz, Mecklenburg-Vorpommern.
FOTO: TMV/Thomas Ulrich
Trädtoppsstig i Binz, Mecklenburg-Vorpommern. FOTO: TMV/Thomas Ulrich

Thomas Bareiß, parlamentarisk statssekreterare för förbundsministern för ekonomi och teknologi och förbundsregeringens ansvarige för frågor rörande turism, och Jürgen Dusel, förbundsregeringens ansvarige för frågor rörande rörelsehindrades behov, kommer att hålla ett inledande välkomsttal för evenemangets deltagare.

Keynote-talet kommer att hållas av Victor Calise, Commissioner Mayor's Office for People with Disabilities New York, på temat ”Working to make New York City the most accessible city in the world”.

Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), förklarar:

– Ett stort utbud av barriärfria erbjudanden ger människor med fysiska eller kognitiva funktionsnedsättningar möjlighet att uppleva reselandet Tyskland. Det stärker dessutom vår position i den internationella konkurrensen då servicekvaliteten som åtföljer barriärfria erbjudanden är något som gynnar alla resande. Temadagen för barriärfritt resande är ett utmärkt forum där vi tillsammans med experter, ansvariga och berörda kan utbyta erfarenheter och diskutera de utmaningar som kvarstår.

Dr. Rüdiger Leidner, styrelseordförande för Tourismus für Alle Deutschland e.V. (NatKo), tillägger:

– Temadagen för barriärfritt resande är dessutom ett gott exempel på hur förbundsregeringen förverkligar FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning i ett projekt. Både en hållbar finansiering av temadagen för barriärfritt resande samt projekt som 'Reisen für alle' som presenteras under temadagen, visar att det är viktigt att skapa finansiella förutsättningar för att intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning ska kunna medverka i projekt som syftar till att förbättra barriärfriheten, såsom det förutsätts i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.
DZT står för sjätte året i rad som arrangör för temadagen för barriärfritt resande enligt beslut i den tyska förbundsdagen. Evenemanget utförs i samarbete med AG Barrierefreie Reiseziele in Deutschland, de tyska förbundsländernas arbetsgrupp Tourismus für Alle e.V. (Natko) samt Messe Berlin.

www.germany.travel/tdbt hittar du utförlig information om barriärfria reseerbjudanden i Tyskland samt hela programmet för årets temadag för barriärfritt resande.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Trädtoppsstig i Binz, Mecklenburg-Vorpommern.
FOTO: TMV/Thomas Ulrich
Trädtoppsstig i Binz, Mecklenburg-Vorpommern. FOTO: TMV/Thomas Ulrich
Ladda ned bild

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

GTM 2020 som digitalt evenemang från den 22 till den 24 juni 202018.5.2020 13:37:37 CESTPressmeddelande

Stockholm den 18 maj 2020 – Från den 22 till den 24 juni arrangerar Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) Tysklands största incomingworkshop – Germany Travel Mart – som ett tre dagar långt online-event. På grund av Covid19-pandemin har DZT i samråd med värden för årets evenemang, turismförbundet Mecklenburg-Vorpommern (TMV), beslutat att flytta den fysiska Germany Travel MartTM (GTM) till år 2021.

DZT utvidgar sin framgångsrika kampanj #DiscoverGermanyFromHome7.5.2020 12:20:16 CESTPressmeddelande

Stockholm den 7 maj 2020 – Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT:s) internationella kommunikationskampanj #DiscoverGermanyFromHome har fått ett ovanligt starkt gensvar på de 50 källmarknaderna för tysk incomingturism världen över. Sedan kampanjen lanserades den 16 mars har den nått 9,6 miljoner användare via DZT:s egna kanaler och genererat mer än en miljon interaktioner. Därtill kommer 19 000 inlägg om kampanjen på externa kanaler, vilka i sin tur resulterade i 210 000 interaktioner. Kampanjen har fått ett enastående gensvar med 94,4 procent positiva reaktioner.

DZT-kampanj #DiscoverGermanyFromHome samlar aktuella aktiviteter på sociala medier2.4.2020 17:07:35 CESTPressmeddelande

Stockholm den 2 april 2020 – Under den lockdown som råder i stora delar av världen samlar Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) sina löpande marknadsföringsaktiviteter på samtliga globala sociala medier-kanaler i kommunikationskampanjen #DiscoverGermanyFromHome. Målet är att förmedla innehåll som är både inspirerande, empatiskt och samtidigt informativt till morgondagens kunder. Kampanjen inkluderar virtuella upplevelseformat av destinationer från Tysklands alla 16 delstater. På så vis knyter man kontakt med potentiella Tysklandsbesökare som har möjlighet att upptäcka landet virtuellt. Förutom #DiscoverGermanyFromHome använder kampanjen även existerande hashtaggar som #staysafe, #stayathome och #traveltomorrow.

42:a passionsspelen i Oberammergau skjuts upp till år 202223.3.2020 09:45:55 CETPressmeddelande

Stockholm, den 23 mars 2020. Den 42:a utgåvan av passionsspelen i Oberammergau skjuts upp på grund av den rådande coronapandemin. Beslutet kommer efter att kretsförvaltningen i Garmisch-Partenkirchen förbjudit genomförandet av passionsspelen i Oberammergau. Eftersom gästernas och de medverkandes hälsa har högsta prioritet, har de ansvariga beslutat att skjuta upp den planerade premiären av passionsspelen den 16 maj 2020 fram till år 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum