Järfälla Kommun

Järfälla kommun genomför näringsfrämjande åtgärder

Dela

Större möjligheter för uteservering och förlängda betalningstider för företag är några av de åtgärderna som genomförs för näringslivet i Järfälla med anledning av covid-19.

Generösare regler gällande uteserveringar är en av de näringsfrämjande åtgärder som genomförs.
Generösare regler gällande uteserveringar är en av de näringsfrämjande åtgärder som genomförs.

- Vi känner att det är helt nödvändigt för oss i kommunen att göra det vi kan för att hjälpa och stötta våra lokala företagare. Många har redan tvingats ta en hård smäll under förra året och sitter nu i en allt svårare sits med hårdare restriktioner och inskränkta öppettider. Vi kommer alltid att fortsätta att göra det vi kan från kommunens sida för att stötta våra lokala företag, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Covid-19 har nu pågått under lång tid vilket har fått stora konsekvenser för näringslivet i kommunen. Eftersom krisen fortfarande fortgår och läget för näringslivet fortsatt är mycket ansträngt föreslås följande näringsfrämjande åtgärder för att mildra effekterna.

  • Tillfällig avgiftsfrihet för markupplåtelser för uteserveringar, säsongsrelaterade utomhuskiosker, torghandel och foodtrucks.
  • Järfälla kommun ska ha en generös hållning när det gäller utökning av yta för uteserveringar samt möjlighet att öppna uteserveringar omgående (förutsatt att polisen beviljar tillstånd).
  • Förlängda betalningstider för näringsidkare som bedriver näringsverksamhet i kommunen på avgifter inom VA, sophantering, tillstånd och tillsyn inom markupplåtelser, serveringstillstånd, livsmedelskontroll samt miljö- och hälsa i upp till 90 dagar, samt återbetalning om ett ärende dras tillbaka.

Hyressänkningar till externa hyresgäster enligt den modell som har beslutats av riksdagen samt erbjuder anstånd om betalning av hyra i upp till 90 dagar. Järfälla kommun hemställer att Järfällahus gör detsamma.

De nya åtgärderna gäller till och med den 30 september 2021 om inget annat beslut fattas.

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd. Ordförande Barkarby Science AB.

Presskontakt: John Backvid, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Bilder

Generösare regler gällande uteserveringar är en av de näringsfrämjande åtgärder som genomförs.
Generösare regler gällande uteserveringar är en av de näringsfrämjande åtgärder som genomförs.
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum