Järfälla Kommun

Järfälla testar 6-timmars arbetsdag

Dela

Som första kommun i Stockholmsområdet kommer Järfälla från 1 oktober och åtta månader framöver att testa sex timmars arbetsdag. En grupp anställda inom socialtjänsten har fått möjligheten att välja om de vill vara med i projektet. Nästan alla har tackat ja.

Anställda på äldreenheten och enheten för funktionsnedsättning i Järfälla kommun har fått välja om de vill fördela 30-timmarsveckan över fyra eller fem arbetsdagar. Deltagarna kommer att ha samma lön som tidigare.

– Tanken med den förkortade arbetstiden är att medarbetarna ska få möjlighet till längre återhämtning. Initiativet till projektet kommer från medarbetarna. Vi månar om dem, och vill ge dem bra förutsättningar för att balansera jobb och privatliv, säger Jenny Wilhelmsson, chef över äldreenheten och enheten för funktionsnedsättning.

En förutsättning för projektet är att deltagarna på den förkortade arbetstiden arbetar motsvarande heltid. En annan förutsättning är att servicen, tillgängligheten och kvaliteten på arbetet inte påverkas.

– Vi genomför projektet för våra medarbetares skull. Vi tror att de kan arbeta mer effektivt med en kortare arbetsdag, säger Jenny Wilhemsson.

Projektet pågår mellan den 1 oktober 2017 till den 31 maj 2018. Därefter kommer projektet att utvärderas.

Mer information

Jenny Wilhelmsson, avdelningschef Äldreomsorg och funktionshinder, jenny.wilhelmsson@jarfalla.se, 08-580 285 00

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Starkt ekonomiskt resultat när Järfälla stänger 20171.2.2018 13:33Pressmeddelande

Järfällas bokslut för 2017 visar på en fortsatt stabil ekonomi och god ekonomisk hushållning i den tillväxt som kommunen befinner sig i. Årets resultat blev ett överskott om 72 miljoner och innehåller engångsposter från markförsäljning och kostnader för utbyggnad av tunnelbanan till Barkarby. Ordning och reda i ekonomin möjliggör bland annat amortering på låneskulden och finansiering av till exempel nya för- och grundskolor, äldreboenden och infrastruktur.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum