Jernkontoret

Jernkontoret förstärker inom forskning, digitalisering och energi

Dela

Stålindustrins branschorganisation har rekryterat nyckelkompetens inom viktiga ämnesområden för fortsatt konkurrenskraft. I augusti tillträder Helena Malmqvist och Pär Hermerén som forskningschef respektive energi- och klimatexpert på Jernkontoret.

Foto: ABB respektive Teknikföretagen
Foto: ABB respektive Teknikföretagen

Hermerén driver energi- och klimatfrågorna

Den 12 augusti börjar Pär Hermerén som energi- och klimatexpert på Jernkontoret. Pär kommer närmast från Teknikföretagen där han nu senast varit ansvarig för energi- och klimatfrågor, men innan dess även arbetat med projektledning, rådgivning, påverkansarbete och kommunikation med medlemsföretag. Han har också tidigare erfarenhet från energibolag och Näringsdepartementets energienhet där han arbetat med både europeiska och internationella energifrågor.

– Med sin bakgrund har han ett brett kontaktnät och en bra inblick i både sakfrågorna och det politiska påverkansarbetet. Vi är glada över att Pär valt att komma till Jernkontoret, säger Helén Axelsson, Jernkontorets miljö- och energidirektör.

– Energi- och klimatfrågorna är högt prioriterade hos oss och en stabil el- och energiförsörjning är helt avgörande för industrins omställning till fossilfrihet. Pär är en välkommen förstärkning för vårt arbete med dessa framtidsfrågor, säger Bo-Erik Pers, Jernkontorets vd.

Malmqvist tar sig an ett flertal teknikområden

Den 20 augusti tillträder Helena Malmqvist en tjänst som forskningschef vid Jernkontoret, där hon kommer att ansvara för tre olika teknikområden, bland annat digitalisering. Helena är bergsingenjör från KTH och kommer närmast från ABB, där hon de senaste tio åren varit ansvarig för ABB:s externa forskning och forskningskommunikation. Dessförinnan har Helena haft olika chefsbefattningar på teknikutvecklingsavdelningar inom ABB och tidigare på Kanthal i Hallstahammar.

– Vi är väldigt glada att Helena kommer till oss. Hon tillför kompetens inom precis de områden vi behöver stärka just nu, till exempel digitalisering, energisystem och kompetensförsörjning, säger Gert Nilson, teknisk direktör vid Jernkontoret.

– Vi hade många kvalificerade sökande till tjänsten som forskningschef, vilket vi är glada och stolta över. Vi bedömer att Helena breddar vår samlade kompetens och stärker oss inom aktuella områden, det gör mig mycket nöjd med rekryteringen, säger Bo-Erik Pers.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: ABB respektive Teknikföretagen
Foto: ABB respektive Teknikföretagen
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska stålföretagen. Jernkontoret företräder stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Idag öppnar anmälan till CRE8® the Future – årets roligaste tävling i kreativitet!26.6.2020 06:00:00 CESTPressmeddelande

Det har blivit dags att anmäla sitt lag till årets roligaste tävling i kreativitet – CRE8® the Future. I år håller Jernkontoret anmälningslänkarna öppna hela sommaren. En annan nyhet är att det i år även går att anmäla sig individuellt. Tävlingen hålls den 13 november och de tre bästa lagen delar på Framtidsstipendiet om sammanlagt 400 000 kronor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum