Jönköpings kommun

Jönköpings kommun byter teleoperatör

Dela
Den 28 september byter Jönköpings kommun teleoperatör från Telia till Tele2. Det innebär att vissa störningar i telefonin kan förekomma.

Bytet sker från Telia till Tele2. Det innebär bland annat att kommunen får en ny växel och alla telefonabonnemang går över till Tele2.

- Den nya telefonilösningen är en modern telefoniplattform som kommer att möjliggöra en förbättrad service till kommunens medborgare genom en effektivare hantering av telefonsamtal och medborgarfrågor, säger Niklas Lingvall, IT-chef i Jönköpings kommun.

Telefonilösningen ger bättre förutsättningar för ett mer mobilt och digitalt användande och är en mer kostnadseffektiv telefoni- och operatörslösning som är lättare att administrera. Den medför också en säkrare hantering och lagring av data.

- Att byta telefonisystem är ett omfattande arbete och vi vill lyfta att vissa störningar kan förekomma inledningsvis. Vi hoppas att såväl medborgare som medarbetare har förståelse för detta, säger Niklas Lingvall, IT-chef.

Kommunen har tidigare haft avtal med Telia. När avtalstiden var på väg att gå ut gjordes en offentlig upphandling som vanns av Tele2.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum