Jönköpings kommun

Jönköpings kommun byter teleoperatör

Dela

Den 28 september byter Jönköpings kommun teleoperatör från Telia till Tele2. Det innebär att vissa störningar i telefonin kan förekomma.

Bytet sker från Telia till Tele2. Det innebär bland annat att kommunen får en ny växel och alla telefonabonnemang går över till Tele2.

- Den nya telefonilösningen är en modern telefoniplattform som kommer att möjliggöra en förbättrad service till kommunens medborgare genom en effektivare hantering av telefonsamtal och medborgarfrågor, säger Niklas Lingvall, IT-chef i Jönköpings kommun.

Telefonilösningen ger bättre förutsättningar för ett mer mobilt och digitalt användande och är en mer kostnadseffektiv telefoni- och operatörslösning som är lättare att administrera. Den medför också en säkrare hantering och lagring av data.

- Att byta telefonisystem är ett omfattande arbete och vi vill lyfta att vissa störningar kan förekomma inledningsvis. Vi hoppas att såväl medborgare som medarbetare har förståelse för detta, säger Niklas Lingvall, IT-chef.

Kommunen har tidigare haft avtal med Telia. När avtalstiden var på väg att gå ut gjordes en offentlig upphandling som vanns av Tele2.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 144 699 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Köp av fastigheter på Mariebo tas upp i Tekniska nämnden18.11.2022 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Jönköpings kommun avser att köpa sju förorenade fastigheter, som sedan ska rivas, i bostadsområdet Mariebo. Det görs inom ramen för ett projekt som leds av statliga SGU och syftar till att föroreningarna från en gammal kemtvätt ska kunna saneras. Tekniska nämnden ska nu ta ställning till förslaget om köp av fastigheter, som för kommunens del kan komma att uppgå till cirka 15 miljoner kronor efter att statsbidrag från Naturvårdsverket betalats ut.

Pressinbjudan: Koalition för Jönköping presenterar budget för 202328.10.2022 13:39:15 CEST | Pressmeddelande

Budgetarbetet inför 2023 har pågått intensivt under hösten. Nu är Koalition för Jönköping redo att presentera budget för 2023. Jönköpings kommun har en stabil ekonomi, men en turbulent omvärld och risk för lågkonjunktur gör att ekonomin påverkas. Media bjuds in till en presskonferens där de styrande politikerna från Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet kommer att presentera sin ekonomiska modell. Tid: Måndag 31 oktober klockan 10.00 Plats: Rådhuset (Galleriet) * Presslegitimation kan komma att krävas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum