Jönköpings kommun

Jönköpings kommun polisanmäler lärarvikarie

Dela
Flera grundskolor i Jönköpings kommun har fått kännedom om att en tidigare anställd vikarie skickat filmer med sexuellt innehåll till elever.

- Vi tar det här på största allvar och kommer att polisanmäla händelserna, säger Charlotte Olsson, utbildningschef grundskola i Jönköpings kommun.

När skolorna fick information om att elever fått filmer skickade till sig stängdes vikarien av och stoppades från att fortsätta få uppdrag via vikariepoolen.

Vid nyanställningar så har utbildningsförvaltningen ett ansvar att göra ett utdrag från belastningsregistret, vilket även gjorts i detta här fallet. Vikarien anställdes för några år sedan och var vid tillfället ostraffad.

Jönköpings kommun kommer att starta en intern utredning för att ta reda på om fler elever kan ha blivit utsatta. Kommunen känner till vilka skolor vikarien arbetat på i närtid.

- Vi uppmanar vårdnadshavare att prata med sina barn och om något olämpligt framkommer så ska man kontakta polisen, säger Charlotte Olsson.

Vårdnadshavare som har frågor eller känner oro kring detta kan höra av sig till sin rektor.

Nyckelord

Kontakter

Charlotte Olsson
utbildningschef grundskola
charlotte.olsson@jonkoping.se
036-10 67 40

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum