Jönköpings kommun

Jönköpings kommuns förskolor och skolor inför digital säkerhetsplattform

Dela
Under maj månad påbörjas arbetet med att införa en säkerhetsplattform på samtliga förskolor och skolor i Jönköpings kommun. Med hjälp av en app ska medarbetarna snabbt kunna larma eller varna varandra internt vid en akut händelse.

Efter sommarlovet påbörjas införandet i verksamheterna. Först ut är kommunens fyra gymnasieskolor, Stadsgårdsskolan, Råslättskolan samt Råslätts förskoleområde. Plattformen kommer därefter successivt att införas på kommunens samtliga förskolor och grundskolor under läsåret 2022-23.

- Att kunna kommunicera snabbt kring olika akuta händelser är enormt värdefullt och trygghetsskapande. Ett flertal medarbetare har efterfrågat en funktion för inrymningslarm mot bakgrund av de allvarliga incidenter som skett på skolor i Sverige de senaste åren, något som det nya säkerhetssystemet kan tillgodose säger Eva-Karin Karlsson, säkerhetsstrateg på utbildningsförvaltningen.

Samtliga anställda kommer att få tillgång till plattformen i form av en app som enkelt installeras på befintliga mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Vid införandet kommer personalen att utbildas i hur och när plattformen ska användas.

- Plattformen är ett kommunikativt verktyg för att medarbetarna ska kunna informera varandra och lättare kunna undsätta sina kollegor vid olika akuta händelser. Vår förhoppning är att plattformen kommer att bidra till bättre förutsättningar för ökad säkerhet och trygghet i våra förskolor och skolor, säger Eva-Karin Karlsson.

Kontakt

Eva-Karin Karlsson
Säkerhetsstrateg utbildningsförvaltningen
Tel. 036-10 68 60
eva-karin.karlsson2@jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Krisberedskapen går framåt – satsning på trygghetspunkter och skolor vid kris19.5.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att förstärka Jönköpings kommuns krisberedskap pågår för fullt. Förra våren satsade kommunen 45 miljoner kronor extra på beredskap inom bland annat IT-säkerhet och reservkraft till exempelvis äldreboenden. Media bjuds nu in till en presskonferens där företrädare för Räddningstjänsten och Utbildningsförvaltningen kommer att berätta mer om arbetet med särskilda trygghetspunkter och etableringen av förskolor och skolor som ska fungera vid kriser. Tid: 22 maj klockan 10.00 Plats: Räddningstjänsten, Glansgatan Jönköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum