Jönköpings kommun

Jönköpings kommuns förskolor och skolor inför digital säkerhetsplattform

Dela

Under maj månad påbörjas arbetet med att införa en säkerhetsplattform på samtliga förskolor och skolor i Jönköpings kommun. Med hjälp av en app ska medarbetarna snabbt kunna larma eller varna varandra internt vid en akut händelse.

Efter sommarlovet påbörjas införandet i verksamheterna. Först ut är kommunens fyra gymnasieskolor, Stadsgårdsskolan, Råslättskolan samt Råslätts förskoleområde. Plattformen kommer därefter successivt att införas på kommunens samtliga förskolor och grundskolor under läsåret 2022-23.

- Att kunna kommunicera snabbt kring olika akuta händelser är enormt värdefullt och trygghetsskapande. Ett flertal medarbetare har efterfrågat en funktion för inrymningslarm mot bakgrund av de allvarliga incidenter som skett på skolor i Sverige de senaste åren, något som det nya säkerhetssystemet kan tillgodose säger Eva-Karin Karlsson, säkerhetsstrateg på utbildningsförvaltningen.

Samtliga anställda kommer att få tillgång till plattformen i form av en app som enkelt installeras på befintliga mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Vid införandet kommer personalen att utbildas i hur och när plattformen ska användas.

- Plattformen är ett kommunikativt verktyg för att medarbetarna ska kunna informera varandra och lättare kunna undsätta sina kollegor vid olika akuta händelser. Vår förhoppning är att plattformen kommer att bidra till bättre förutsättningar för ökad säkerhet och trygghet i våra förskolor och skolor, säger Eva-Karin Karlsson.

Kontakt

Eva-Karin Karlsson
Säkerhetsstrateg utbildningsförvaltningen
Tel. 036-10 68 60
eva-karin.karlsson2@jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum