Svenska kyrkan

Jourhavande präst utökar chatten ytterligare

Dela

Tjänsten Jourhavande präst utökar öppettiderna för chatten ytterligare. Nu är det möjligt att chatta med en präst redan från 18:00 varje dag. "Vi vill kunna möta alla ungdomar som hör av sig nu", säger Nina Sagovinter, präst och Svenska kyrkans nationella samordnare för Jourhavande präst.

Foto: Magnus Aronson.
Foto: Magnus Aronson.

Jourhavande präst har nyligen förstärkt sin bemanning för att möta den ökande oron i samhället med anledning av coronavirusets spridning. Dels är det nu fler präster som svarar i telefonen, dels har öppettiderna utökats i både telefon och i chatt.

Nu förlängs chattens öppettider ännu mer.

– Vi har ett högre tryck och antalet som vill chatta med jourhavande präst är mycket större än vanligt. Det här blev märkbart i samband med coronavirusets spridning i början av mars, säger Nina Sagovinter, präst och Svenska kyrkans nationella samordnare för Jourhavande präst.

– Vi förlänger öppettiderna framförallt för att kunna ta emot alla ungdomar som hör av sig.

FAKTA jourhavande präst
Öppettider telefon: alla dagar klockan 17:00-08:00, via nödnumret 112.
Öppettider chatt: alla dagar klockan 18:00-24:00, via Jourhavande prästs chatt
Digitalt brev till jourhavande präst: Brevlådan är alltid öppen.
Webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Nyckelord

Kontakter

Ewa AlmqvistPressekreterare

Presskontakt för kyrkomöte, kyrkostyrelse, barn/unga, Act Svenska kyrkan (katastrofarbete + regionarbete), generalsekreteraren, kyrkorätt, kyrkohandboken, jourhavande präst mm.

070-546 96 77ewa.almqvist@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Magnus Aronson.
Foto: Magnus Aronson.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Extra bidrag till församlingar för coronarelaterade insatser22.9.2020 13:56:00 CESTPressmeddelande

Svenska kyrkan har nu fördelat extra bidrag till 25 församlingar och pastorat, till lokala insatser för socialt utsatta grupper med anledning av coronasituationen. Pengarna kommer från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som i juli beslutade om ett tillfälligt bidrag till civilsamhällets organisationer, för att hjälpa samhällets mest utsatta under coronapandemin.

Maratonlöparen och biskopen springer för Världens barn18.9.2020 10:09:17 CESTPressmeddelande

Den 23 september ”tjuvstartar” hallänningen och maratonlöparen Håkan Jonsson sin svettiga insats inför avslutningen av årets Världens barn-kampanj. För att sätta fokus på barns situation i världen, springer han från Onsala till Kungsbacka tillsammans med Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan, och delar av sträckan med Göteborgsbiskopen Susanne Rappmann och fotbollsstjärnan Lotta Schelin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum