Svenska Basketbollförbundet

Kalis Loyd skadad - Nnamaka tar plats i truppen

Dela

Kalis Loyd har skadat sig, och kommer inte kunna medverka i de kommande EM-kvalmatcherna. Ersättare i damlandslagets trupp som samlas nästa vecka blir Chioma Nnamaka.

- Kalis har tyvärr drabbats av en muskelskada i baksida lår. Hon behöver nu rehabilitera kommande veckor och missar därför kommande landslagssamlingen. 

Vi har en god dialog med Kalis medicinska team i Italien och är trygga med att hon kommer få en bra rehabilitering, säger landslagets läkare Houman Ebrahimi.

Kalis Loyd har varit en av de tongivande spelarna under EM-kvalet, framförallt i den senaste matchen mot Kroatien på Hovet, där hon gjorde 12 poäng.

Chioma Nnamaka gjorde debut i damlandslaget redan 2003, och spelade senast en landskamp 2009. Efter sin comeback för två år sedan har hon dock varit på förbundskapten Francois Gomez radar, och var med på sommarlägret i augusti 2017.

EM-kvalet

Då båda kvalmatcherna är på bortaplan kommer landslaget inte samlas och ha träningsläger i Sverige, utan lägret kommer istället att vara i Ljubljana, Slovenien. Laget samlas måndag 12 november för träningar och träningsmatch innan man åker till Skopje för de sista förberedelserna.  
Av de 14 uttagna spelarna kommer 12 att åka med från Slovenien till EM-kvalmatcherna.

Lördagen 17 november spelar damerna mot Makedonien i Skopje. EM-kvalet avslutas sedan onsdagen 21 november mot Italien i staden La Spezia, en match som kan bli helt avgörande. Matcherna kommer att sändas i SVT, mer info kommer närmare matchdatum.

För mer information, läs här >>>

Nyckelord

Kontakter

Robin SvenssonMediaansvarig landslagen

Mediaansvarig/media officer för seniorlandslagen (VM- och EM-kval). Ackrediteringar till EM-kvalmatcher.

0738329999robin.svensson@basket.se

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Prins Daniel beskyddare av Svenska Basketbollförbundet12.7.2019 11:55:20 CESTPressmeddelande

Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet. – Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet. Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum