RF/SISU

Katarina Back - Årets barn- och ungdomsledare

Dela
Katarina Back, Solberga BK, tilldelas RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsledare 2023. – Jag blir jätteglad, helt blank! Det är så kul att få lyfta vår förenings barn- och ungdomsverksamhet, säger hon.

Juryns motivering:

Katarina Back är en barn- och ungdomsledare utöver det vanliga som arbetar aktivt för att göra barnen delaktiga med fokus på allas rätt att vara med. Hon ansvarar även för föreningens cup med 70 lag, är ledamot i styrelsen plus att hon tränar flera lag. Katarinas engagemang och ledarskap förtjänar att uppmärksammas! Årets Barn och ungdomsledare är Katarina Back, från Solberga BK. Föreningen belönas även med 10 000 kronor till barn och ungdomsverksamheten.

– Det är härligt att se barnen utvecklas och ha roligt. Det spelar ingen roll om det snöar och blåser kallt. När jag väl står på planen och ser när barnen och ungdomarna får göra det de älskar, då släpper jag allt annat, säger Katarina Back.

För några år sedan startade Katarina även upp föreningens damlag.

– Vi hade flera olika herrlag men inget seniorlag för tjejer. Samtidigt fick vi fler och fler tjejer till föreningen. För att inte tappa dem, och även erbjuda dem att fortsätta med fotboll när de blev äldre, startade vi laget.

– Det var mer jobb än man kan tro att starta upp ett seniorlag.

Innan utomhussäsongen kör i gång, ställer sig Katarina Back ibland frågan hur hon orkar med alla uppdrag i föreningen, berättar hon.

– Men, det är det här jag vill och jag älskar det, annars skulle jag inte vara så engagerad, säger Katarina och skrattar.

Läs hela intervjun med Katarina här

För intervju, kontakta:
Katarina Back
Tel: 070-453 95 05

För mer information om utmärkelsen, kontakta:
Helen Alpstig, idrottsombud för barn- och ungdomsidrott i Stockholmsdistriktet
Tel: 070-579 14 64

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Stockholms uppdrag är att utveckla, utbilda, företräda och stödja idrottsföreningarna samt Specialdistriktsförbunden i Stockholmsdistriktet. Vi är landets största distrikt med 3400 föreningar. Vår uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för idrotten i distriktet.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum