Jönköpings kommun

Klart med ny basutställning på Tändsticksmuseet

Dela

Kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun har upphandlat en ny basutställning till Tändsticksmuseet i centrala Jönköping – utställningen planeras stå klar till sommaren 2023.

Den nuvarande basutställningen från 1994 är i stort behov av förnyelse för att attrahera och inspirera besökare och föra kulturarvet vidare till barn och unga. År 20172018 gjordes en förstudie om idéer, innehåll, budget och tidsplan. Förstudien kommer att användas som en grund och ett arbetsmaterial för den nya basutställningen.

Vi har också fått fram nya perspektiv under några år, genom vårt arbete med Artist in Residence. För att ta fram den nya basutställningen, har museet bjudit in sex olika konstnärer till Artist in Residence som skapat tillfälliga utställningar under samlingsnamnet Made in Sweden. Detta har varit ett sätt att se våra samlingar och utställningar i ett annat ljus och tolkat av konstnärer, säger Ann Johnsson, intendent, Tändsticksmuseet

Det anbud som vunnit upphandlingen kommer från Kistone AB som har lång erfarenhet av utställningsproduktion. De har en metod där de arbetar kreativt över kompetensgränserna.

 Vi kommer att förse dem med det underlag som krävs för att den nya basutställningen ska blir så bra och tillgänglig som möjligt. Vi har höga förväntningar, säger Lisa Lundqvist, museipedagog, Tändsticksmuseet.

 Du anar inte hur mycket vi ser fram emot detta uppdrag. Det fanns en sådan värme och go stämning bland dem jag fick träffa i samband med intervjun och för oss är samarbetet grunden för en bra produktion. Jag lovar, vi ska göra en utställning i världsklass för er, säger Katarina Tidenstöm, projektledare, Kistone.

Nyckelord

Kontakter

Lisa Lundqvist
Museipedagog
Lisa-celina.lundqvist@jonkoping.se
036-10 29 29

Ann Johnsson
Intendent
ann.johnsson@jonkoping.se
036-10 25 47

Bilder

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 143 400 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum