Jönköpings kommun

Klätterpark vid Axamo badplats

Dela

I april startar bygget av en klätterpark i anslutning till Axamo badplats. Kommunen upplåter marken med arrende och det är företaget Högt & Lågt som bygger och driver klätterparken.

Bild från Högt & Lågt Sverige AB.
Bild från Högt & Lågt Sverige AB.

Kommunen har skrivit arrendeavtal med företaget Högt & Lågt Sverige AB för att bygga klätterpark och zip lines i anslutning till Axamo badplats. Parken kommer bestå av sex stycken banor i träden (tre familjebanor och tre äventyrsbanor som är lite svårare) och sex zip lines (linbanor).                

-  Än så länge har alla vi pratat med varit positiva både till klätterparken och till placeringen. Det är ett roligt tillskott till Jönköping och skapar arbetstillfällen, säger Linda Helte på tekniska kontoret.

Dialogen med kommunen har pågått under en längre tid. Man har även samverkat med föreningar och verksamhet på platsen för att hitta en så bra lösning som möjligt för området.

- Fler möjligheter till allsidig lek och fysisk aktivitet är bra. Här blir det även en utomhusupplevelse i Axamo-skogen, säger Mazar Alijevski chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Installationen av parken görs med en välbeprövad metod och man lägger stor vikt att träden inte ska ta skada. Parken förblir ett öppet område och inga stängsel eller avspärrningar kommer att sättas upp. När parken är stängd sätter man lås på stegar och ramper så att inga obehöriga kan komma upp.

-  Även denna sommar blir av hemester-karaktär och i klätterparken kan man umgås samtidigt som man får gå lite utanför sin egen komfortzon. Vi hoppas att vi kan bidra till roliga minnen bland trädtopparna, säger Robin Ambell, VD på Högt & Lågt Sverige AB

Klätterparken vid Axamo börjar byggas i slutet av april och öppnar lagom till sommarlovet. Parken håller öppet varje dag under sommaren och sedan på helger under hösten. Företag och skolgrupper kommer kunna boka parken utanför ordinarie öppettider. På vintern är parken stängd.

Presskontakt:

Linda Helte, Tekniska kontoret

linda.helte@jonkoping.se

036-10 23 81

Robin Ambell, Högt & Lågt

robin.ambell@hogtlagt.se

076-763 24 14

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild från Högt & Lågt Sverige AB.
Bild från Högt & Lågt Sverige AB.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum