Byggnads

Knegarpension.se – Byggnads lanserar digital pensionskampanj

Dela

Knegarpension – kompensation för hårt arbete! är namnet på en ny digital kampanj från Byggnads som ska skruva upp temperaturen i pensionsfrågan.

Kampanjsidan Knegarpension.se
Kampanjsidan Knegarpension.se

Efter att först ha visat svenska folkets pensionsoro och sedan presenterat politiska förslag kommer nu nästa del i Byggnads arbete för att få upp pensionsfrågan på den politiska dagordningen.

– Vårt mål är att pensionsfrågan och förslagen om en Knegarpension ska bli en valfråga 2022. Politikerna måste ta människors pensionsoro på allvar, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Målet är att samla in minst 20 000 namnunderskrifter för ett reformerat pensionssystem som höjer pensionerna för låg- och medelinkomsttagare och ger ett skydd för de som slitits ut på jobbet och tvingats till sjukskrivning.

Förutom namnunderskriften ger kampanjen människor möjligheten att själva dela med sig av sin pensionsoro och i ett senare skede även verktyg för att själva kontakta och påverka politikerna.

– Pensionsfrågan är högt prioriterad bland våra medlemmar. Därför vill vi också ge alla som vill en möjlighet att delta och på olika sätt engagera sig för en förändring. Deras vittnesmål från verkligheten kommer sätta tonen för pensionsfrågan hela vägen fram till valet 2022, säger Karin Lindström, kommunikationschef Byggnads.

Länkar

Kampanjsidan Knegarpension.se

Se kampanjfilmen

Läs mer i rapporterna Pensionsoron och Knegarpension – fyra förslag för ett nytt pensionssystem

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kampanjsidan Knegarpension.se
Kampanjsidan Knegarpension.se
Ladda ned bild

Länkar

Om

Byggnads
ByggnadsByggnads är fackförbundet som organiserar arbetstagare inom bygg och anläggning och har idag över 100 000 medlemmar.

Följ Byggnads

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggnads

Digital pressträff och rapportsläpp inför fotbolls-VM 2022: Mänskliga rättigheter för migrantarbetare i Qatar14.7.2021 11:44:44 CEST | Pressmeddelande

Arbetsrätten i Qatar har i lagen blivit bättre. Men i verkligheten är mänskliga rättigheter för migrantarbetarna långt ifrån säkerställda. Fortfarande dör arbetare på byggarbetsplatserna och löneutbetalningarna fördröjs eller uteblir helt. Ett år innan fotbolls-VM släpper det globala facket för byggnadsarbetare, BWI en rapport om läget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum