Trafikverket

Kommersiellt flyg till Kiruna, Luleå och Umeå

Dela

Trafikverket fick i förra veckan i uppdrag av regeringen att upphandla flygtrafik till sju norrländska orter och Visby. Amapola Flyg AB tilldelades i fredags uppdraget att utföra trafiken på samtliga linjer.

Upphandling av flygtrafik. Fotograf: Ilja Mašík
Upphandling av flygtrafik. Fotograf: Ilja Mašík

SAS har nu meddelat Trafikverket att de kommer att flyga kommersiellt från Arlanda till Kiruna, Luleå och Umeå från och med måndagen den 20 april..

Det innebär att dessa linjer undantas från den trafik Trafikverket upphandlar. Amapola kommer, som tidigare avtalat, trafikera Arlanda till Visby, Sundsvall, Örnsköldsvik, Östersund och Skellefteå.

Nyckelord

Kontakter

För mer information

Bengt Olsson, presschef Trafikverket, 070-357 46 29

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Upphandling av flygtrafik. Fotograf: Ilja Mašík
Upphandling av flygtrafik. Fotograf: Ilja Mašík
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum