Konkurrensverket

Köp av livsmedel följde inte upphandlingsreglerna

Dela

När det kommunala konferensföretaget i Norrköping köpte dryck och mat följdes inte upphandlingsreglerna. Konkurrensverket kräver därför att Louis de Geer Konsert & Kongress i Norrköping Aktiebolag döms av domstol att betala 260 000 kronor i böter/upphandlingsskadeavgift.

– Otillåten direktupphandling är en allvarlig överträdelse av upphandlingsreglerna. Med annonserad upphandling ökar möjligheten att den leverantör som erbjuder de mest förmånliga villkoren vinner kontraktet, säger Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten.

Under 2018 har Louis de Geer Konsert & Kongress, som är helägt av Norrköpings kommun, köpt alkoholdrycker och livsmedel till ett värde av 3 671 723 kronor från ett stort antal leverantörer utan att annonsera inköpen. Enligt Konkurrensverkets bedömning var förutsättningarna för direktupphandling inte uppfyllda.

Konkurrensverket uppmärksammade händelsen via myndighetens omvärldsbevakning. Konkurrensverket kräver nu att Förvaltningsrätten i Linköping dömer Louis de Geer Konsert & Kongress att betala 260 000 kronor i böter/upphandlingsskadeavgift.

För ytterligare information, kontakta:

Jimmy Dominius, pressekreterare, tfn 076-542 15 80, jimmy.dominius@kkv.se
Natacha Otte Widgren, processråd, tfn 08-700 16 55

Läs hela beslutet på www.konkurrensverket.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Konkurrensverket
Konkurrensverket

103 85 Stockholm

08-700 16 00http://www.konkurrensverket.se/

Konkurrensverket arbetar för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna, och för en hållbar och effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. På Konkurrensverket.se kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev och på utskick av nyheter och pressmeddelanden.

Följ Konkurrensverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Konkurrensverket

Sektorsundersökning om digitala plattformar7.11.2019 09:02:15 CETPressmeddelande

Konkurrensverket inleder en sektorsundersökning om konkurrensen på marknaderna för digitala plattformar i Sverige. Det handlar till exempel om digital annonsering, matleveranser, ljudböcker och digitala betaltjänster. Undersökningen ska belysa hur konkurrensen fungerar och om det finns behov av åtgärder för att främja konkurrensen. För att fördjupa vår kunskap bjuder vi in externa aktörer att bidra med sina erfarenheter och perspektiv till undersökningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum