Stockholms stad

Krisledningsnämnden – beslut 20 november om besöksstopp på servicehus och feriejobb

Dela

Med anledning av smittspridningen i samhället har finansborgarrådet idag sammankallat Stockholms stads krisledningsnämnd som fattat beslut om besöksstopp vid stadens servicehus samt att staden inte i år kan erbjuda feriejobb under jullovet.

Besöksstopp vid servicehus

Med anledning av det fortsatt allvarliga smittläget i Stockholms län har krisledningsnämnden beslutat att Stockholms stad tillämpar besöksstopp vid stadens servicehus från och med den 23 november till och med den 30 november 2020 om inte annat beslutas. Verksamheterna har rätt att besluta om avsteg från stoppet om man bedömer att särskilt behov föreligger.

Sedan tidigare har krisledningsnämnden fattat beslut om besöksstopp vid stadens vård- och omsorgsboenden till och med den 30 november 2020.

Feriejobb under jullovet 2020

Krisledningsnämnden beslutar också att feriejobb inte kan erbjudas under jullovet 2020. Detta med anledning av regeringens förslag om begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och vädjan om att detta ska vara normgivande även i andra sammanhang. Det försvårar möjligheten för Stockholms stad att anordna meningsfulla feriejobb i önskad utsträckning.

Feriejobb under jullovet skulle i år ha innefattat fem arbetsdagar. Det är sju stadsdelar som planerat att erbjuda cirka 300 ungdomar feriejobb under jullovet.

Om krisledningsnämnden

Krisledningsnämnden utgörs av borgarråden och dess huvuduppgifter är att fatta strategiska beslut vid extraordinära händelser. Krisledningsnämnden har möjlighet att ta över hela eller delar av andra nämnders ansvarsområden för att kunna omfördela resurser och effektivisera hanteringen.

Kontakt

Edward Tovi, presskontakt hos finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M),
076-122 92 02

Stockholms stad vidtar ytterligare åtgärder för att minska smittan

Stockholms stad vidtar ytterligare åtgärder för att motverka smittspridningen. Bland annat stänger Stockholms stads gym och simhallar för vuxna motionärer, museer samt träffpunkter och mötesplatser för seniorer. Bibliotek och medborgarkontor håller fortsatt öppet. Läs mer om åtgärderna på stadens webbplats.

Kraftfulla åtgärder för att minska smittan – nu måste vi hjälpas åt

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Vasagatan byggs om – tre områden blir klara och nu startar arbeten som påverkar trafiken i nya områden11.5.2021 11:36:23 CEST | Pressmeddelande

Natten mellan tisdagen den 11 och onsdagen den 12 maj startar nya arbeten i tre olika områden på Vasagatan. Samtidigt blir arbetet klart i tre tidigare områden. Under byggtiden blir det fortsatt stor påverkan på framkomligheten för gående, bil- och cykeltrafik på och nära Vasagatan. I december 2021 beräknas de nu aktuella områdena bli färdiga.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum