Kunskapsskolan

Kunskapsskolan startar vetenskapligt råd

Dela
Kunskapsskolan har startat ett vetenskapligt råd med forskare inom utbildningsområdet. Rådets arbete ska fungera som inspiration, tankestöd och vägledning i det fortsatta pedagogiska utvecklingsarbetet.

Målet med rådet är att stärka den vetenskapliga grunden i Kunskapsskolans pedagogiska utvecklingsarbete. I fördjupade samtal kommer forskning och praktik att mötas och Kunskapsskolan ska få feedback och vägledning i olika pedagogiska frågeställningar.

- Vi jobbar ständigt med att utveckla våra metoder och deltar sedan många år i flera olika forskningssamarbeten. Nu ville vi ta det ett steg vidare och placera oss själva och några av våra centrala frågeställningar i centrum för forskares betraktelse och expertkunskap, säger Fredrik Lindgren, vd för Kunskapsskolan.

Det nyinrättade vetenskapliga rådet består av fem personer med minst doktorsgrad, från skilda discipliner men alla inom området forskning om utbildning och lärande. Forskarnas förordnande sträcker sig över tre år.

- De forskare vi har engagerat är specialiserade inom bland annat betyg och bedömning, ledarskap i klassrummet, lärares professionella utveckling, psykologi och motivation. Det känns otroligt spännande att låta de här perspektiven mötas och belysa vår verksamhet, säger Fredrik Lindgren.

Kunskapsskolans vetenskapliga råd består av:

Anders Jönsson, professor i didaktik (ordförande i rådet)

Anette Olin, docent i pedagogik

Petri Partanen, doktor i psykologi

Marcus Samuelsson, professor i pedagogik

Nyckelord

Kontakter

Om

Kunskapsskolan
Kunskapsskolan
Box 92146
120 08 Stockholm

https://www.kunskapsskolan.se/

Kunskapsskolan i Sverige AB driver grundskolor, gymnasier och företags- och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Kunskapsskolan har 28 grundskolor, 1 resursskola och 7 gymnasier med totalt 13­­ 300 elever. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med fler än 10 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolans pedagogiska modell, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Följ Kunskapsskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum