Uppsala Konsert & Kongress

Kurdiska stjärnan Aynur Doğan gästar UKK

Dela

UKK tar ytterligare steg i att skapa ett konsertutbud i världsklass, och inleder samarbete med den ledande agenturen United Voice. Samarbetet ska säkra att Mellanösterns bästa artister kommer till Uppsala!

–      United Voice är mycket glada över samarbetet med UKK och ser fram emot att bidra med ledande artister, kunskap och det stora kontaktnät som vi byggt upp över åren inom musikområdet, säger Mansour Hosseini från United Voice.  

I vinter presenterar United Voice och UKK en konsert med sångerskan Aynur Doğan från Kurdistan. Genom åren har Aynur blivit en av de mest kända artisterna från Turkiet och en viktig representant för det kurdiska folket. Hennes sätt att sjunga och hennes musik hyllas av internationella medier. 

–      Det är min ambition att kunna presentera ledande artister från många delar av världen på UKK och för många olika publiker, och samarbetet med United Voice är en viktig pusselbit i detta, säger Henrik Lillsjö, vd och konstnärlig ledare på UKK

Hennes texter handlar om kurdiska människors och i synnerhet kurdiska kvinnors liv och lidande, om kärlek, fred och frihet. Musikaliskt söker hon mötet mellan kurdisk- och västerländsk musik och tolkar sin traditionella repertoar på ett uppdaterat sätt. Hon sjunger kurdiska och turkiska folksånger, många av dem är över 300 år gamla, och bjuder på orientalisk gospel med texter om förtryck, frihet och kärlek.

Hon har samarbetat med kända musiker och band som den världsberömda cellisten Yo-Yo Ma, Silk Road Ensemble och Kayhan Kalhor för att nämna några. Hon har fått flera prestigefyllda utmärkelser genom åren, bl a WOMEX 2021 Artist Award.

"Att höra Aynurs röst är att höra förvandlingen av alla lager av mänsklig glädje och lidande till ett ljud. Det når så djupt in i vår själ, river in i våra hjärtan, och sedan är vi för ett ögonblick förenade som ett. Det är oförglömligt!" Yo-Yo Ma

Konsert:
Fredag 9 december 2022, 19.00, Stora salen 
Biljettsläpp: 14/6 kl 10.00


https://unitedvoice.se


Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum