Svenska kyrkan

Kyrkomötets session 1 avslutad - återsamlas i november

Dela

Kyrkomötets första session i Uppsala har nyss avslutats. De 251 ledamöterna återsamlas måndagen den 20 november för debatt och beslut. Direkt efter avlsutat kyrkomöte samlas det nyvalda kyrkomötet till valsammanträde den 23-24 november.

Kyrkomötets ordförande Karin Perers vid årets inledning av kyrkomötet, som återsamlas den 20 november i Uppsala. Foto: Magnus Aronson/IKON.
 

Kyrkomötets första session i Uppsala är nu över efter en veckas utskottsarbete. Betänkandena, som innehåller förslag till beslut utifrån 158 motioner och sammanlagt 8 skrivelser, kommer att behandlas under kyrkomötets andra session den 20-23 november i Uppsala.

Betänkandena beräknas, efter granskning och kvalitetssäkring, bli offentliga onsdag den 11 oktober och publiceras då på kyrkomötets webbplats: www.svenskakyrkan.se/kyrkomotet.

Läs mer: Vilket utskott som behandlat respektive motion/skrivelse.

Nytt kyrkomöte i november
Direkt efter att årets kyrkomöte avslutats den 23 november, samlas de i kyrkovalet nyligen invalda ledamöterna till kyrkomötet för mandatperioden 2018-2021. Detta valsammanträde 23-24 november inleder mandatperioden, och väljer då bland annat nytt presidium för kyrkomötet samt ny kyrkostyrelse.

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum