Svenska kyrkan

Kyrkomötets session 1 avslutad - återsamlas i november

Dela

Kyrkomötets första session i Uppsala har nyss avslutats. De 251 ledamöterna återsamlas måndagen den 20 november för debatt och beslut. Direkt efter avlsutat kyrkomöte samlas det nyvalda kyrkomötet till valsammanträde den 23-24 november.

Kyrkomötets ordförande Karin Perers vid årets inledning av kyrkomötet, som återsamlas den 20 november i Uppsala. Foto: Magnus Aronson/IKON.
 

Kyrkomötets första session i Uppsala är nu över efter en veckas utskottsarbete. Betänkandena, som innehåller förslag till beslut utifrån 158 motioner och sammanlagt 8 skrivelser, kommer att behandlas under kyrkomötets andra session den 20-23 november i Uppsala.

Betänkandena beräknas, efter granskning och kvalitetssäkring, bli offentliga onsdag den 11 oktober och publiceras då på kyrkomötets webbplats: www.svenskakyrkan.se/kyrkomotet.

Läs mer: Vilket utskott som behandlat respektive motion/skrivelse.

Nytt kyrkomöte i november
Direkt efter att årets kyrkomöte avslutats den 23 november, samlas de i kyrkovalet nyligen invalda ledamöterna till kyrkomötet för mandatperioden 2018-2021. Detta valsammanträde 23-24 november inleder mandatperioden, och väljer då bland annat nytt presidium för kyrkomötet samt ny kyrkostyrelse.

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Nya avsnitt i ärkebiskopens podcast26.4.2018 08:58Pressmeddelande

En diplomat, en ledamot i Sametinget och en prisbelönt fotograf – det är några av vårens gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast "Prata till punkt med ärkebiskopen". Sammanlagt är sex avsnitt inplanerade i vår, det första släpps nu på måndag den 30 april. Det är ett samtal med Patrik Oksanen, journalist och politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning, om digitala svärmar, Harmagedon och guldkalvar. Och om Rysslandspolitik och fake news.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum