Läkemedelsverket

Läkemedelsverket stänger apotek efter allvarliga brister

Dela
Läkemedelsverket har beslutat om stängning av ett apotek i Vendelsö, Stockholm. Vid en inspektion av Vårdapotek1 i Vendelsö som drivs av Vårdfarmaci MD AB, framkom en rad allvarliga brister i verksamheten.

Inspektionen medförde att Läkemedelsverket har fattat beslut om stängning och förbud att bedriva verksamhet vid apoteket. Läkemedelsverket återkallar även tillståndet för Vårdfarmaci MD AB att bedriva öppenvårdsapotek.

– Vår kontroll syftar till att apotekskunderna ska känna sig trygga vid besök på apotek. De brister som har framkommit är allvarliga. Det är en rad grundläggande delar inom kvalitet och säkerhet som saknas, säger Annika Babra, chef för apotekstillsynen på Läkemedelsverket

Apoteket har nu stängts för allmänheten och får inte bedriva någon verksamhet. Det som nu händer i det pågående ärendet är att aktören har möjlighet att vidta åtgärder under en tid framöver för att kunna avveckla verksamheten.

– Beslutet är ovanligt. Läkemedelsverket har endast fattat beslut om återkallande av tillstånd ett fåtal gånger sedan omregleringen av apoteksmarknaden 2009. Vad bristerna rör sig om i detalj kan vi inte berätta, med hänvisning till sekretess, avslutar Annika Barba.

Om man som apotekskund har frågor kring de läkemedel som man har hämtat ut på detta apotek kan man kontakta annat apotek.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Läkemedelsverket
Läkemedelsverket
Dag Hammarskjölds väg 42, Box 26
751 03 Uppsala

https://lakemedelsverket.se/

Läkemedelsverket arbetar för att patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva produkter och att de används ändamålsenligt och effektivt. Läkemedelsverkets vision är att vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa.

Följ Läkemedelsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Läkemedelsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum