Ekebygruppen AB

Lättare att få hjälp på lättakut

Dela

Lättakuten på Ekeby Hälsocenter blir lättare att använda. Nu kan patienterna registrera sig hemifrån inför sitt besök.

Registrering till Ekeby Lättakut hemifrån.
Registrering till Ekeby Lättakut hemifrån.

Sedan maj i år har vårdcentralen Ekeby Hälsocenter en lättakut för enklare akuta besvär.

Mottagningen tar emot obokade patienter med åkommor som hudbesvär, feber, allergi, urinvägsinfektion, ögon- och öronbesvär, halsont, smärta i knä, fot, nacke eller rygg.

På mottagningen lämnar patienten först en kort beskrivning av sitt mående via en datorskärm, för att sedan få hjälp av sjuksköterska och vid behov även av läkare.

Med den nya funktionen kan patienterna även registrera sina besvär hemifrån via sin mobil eller dator. När de sedan kommer till mottagningen behöver de bara checka in i receptionen innan de får träffa sköterskan.

- Tack vare Lättakuten kan vi korta väntetiderna och hjälpa fler patienter, både de med enklare besvär och de som har kroniska sjukdomar och större behov, säger Stina Sandberg, marknadschef och kundombudsman på Ekeby Hälsocenter.

Lättakuten använder sig av ett datoriserat system vilket gör administrationen av besöket enklare och sparar tid för vårdpersonalen, som istället kan använda tiden för att behandla patienten. Den nya funktionen för registrering hemifrån kommer att korta köerna ytterligare.

På lättakuten erbjuds hjälp med ett tiotal sjukdomssymptom. Alla patienter får först träffa en sköterska, vilket ofta kan erbjudas inom 30 minuter. De patienter som behöver får även träffa en läkare direkt efter sjuksköterskebesöket.

Det system som Lättakuten använder sig av heter Collabodoc och har utvecklats av läkaren Staffan Bjessmo.

- Min inställning är att patienterna alltid ska känna sig välkomna till oss i vården, att de ska bli professionellt bemötta och att de görs delaktiga i sin egen vård. Mötet med patienten behöver då förberedas på ett annat sätt för att det ska bli så bra som möjligt och inte heller ta onödigt lång tid, säger Staffan Bjessmo, vd på Collabodoc.

Patienterna som besöker Lättakuten får efter besöket möjlighet att lämna sina synpunkter genom en enkät med fem frågor. Patientnöjdheten är hög, 76 procent av patienterna som lämnat återkoppling ger Lättakuten högsta betyg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Registrering till Ekeby Lättakut hemifrån.
Registrering till Ekeby Lättakut hemifrån.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ekebygruppen AB
Ekeby bruk 2L
752 63 Uppsala

018-419 91 02http://www.ekebyhalsocenter.se

Ekeby Hälsocenter och Aros Hälsocenter är systervårdcentraler inom Ekebygruppen. Verksamheterna har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, gynekologi och psykoterapi.

Ekeby Hälsocenter erbjuder även hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Inom Ekebygruppen finns även Uppsala Hälsocenter som är en mottagning för psykisk hälsa, belägen centralt i Uppsala på Östra Ågatan 31, samt Ability Care som bedriver arbete med ungdomar med missbruksproblematik.

Ekeby Hälsocenter är en nytänkande hälso- och sjukvårdsmottagning i Uppsala som driver utvecklingen mot en helhetssyn inom hälso- och sjukvård, främst inom primärvården.

Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter erbjuder olika typer av hälsoinsatser. Teamet består av allmänläkare, gynekologer, psykiater, fysioterapeuter, barnmorskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, dietist, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, undersköterskor, biomedicinsk analytiker och hälsopedagog.

Syftet med det hälsofrämjande arbetet är att förstärka både den fysiska och psykiska hälsan hos våra patienter. Insatserna är även ämnade att inspirera till att göra positiva livsstilsförändringar som leder till bättre och långvarig hälsa, som mer fysisk träning och bättre kostvanor.

Ekeby Hälsocenter startade i november 2011. Vårdcentralen finns i anrika Ekeby bruk i Uppsala och är en av de större vårdcentralerna i Uppsala län med drygt 11.000 listade patienter.

Aros Hälsocenter är en av Uppsalas äldsta vårdcentraler som drivs i privat regi och har funnits sedan mitten av 1990-talet. Vårdcentralen ligger i stadsdelen Kåbo i Uppsala. Aros Hälsocenter har närmare 9.000 listade patienter.

Ekebygruppen har cirka 150 medarbetare och en koncernomsättning på cirka 100 mkr. Koncernens fokus ligger på hög kvalitet i de tjänster som erbjuds, hög tillgänglighet och god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Följ Ekebygruppen AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ekebygruppen AB

Aros Läkarmottagning blir Aros Hälsocenter med ny ägare29.8.2018 08:33:39 CESTPressmeddelande

Två av Uppsalas större vårdcentraler - Ekeby Hälsocenter och Aros Läkarmottagning - blir systervårdcentraler genom att ägarna till Ekeby Hälsocenter förvärvar Aros Läkarmottagning. I samband med ägarbytet byter Aros Läkarmottagning namn till Aros Hälsocenter. Förändringarna innebär att de två vårdcentralerna utvecklar sitt samarbete och kommer tillsammans att kunna erbjuda god tillgänglighet och ett brett utbud av hälso- och sjukvårdstjänster av hög kvalité.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum