Ekebygruppen AB

Lättare att få hjälp på lättakut

Dela

Lättakuten på Ekeby Hälsocenter blir lättare att använda. Nu kan patienterna registrera sig hemifrån inför sitt besök.

Registrering till Ekeby Lättakut hemifrån.
Registrering till Ekeby Lättakut hemifrån.

Sedan maj i år har vårdcentralen Ekeby Hälsocenter en lättakut för enklare akuta besvär.

Mottagningen tar emot obokade patienter med åkommor som hudbesvär, feber, allergi, urinvägsinfektion, ögon- och öronbesvär, halsont, smärta i knä, fot, nacke eller rygg.

På mottagningen lämnar patienten först en kort beskrivning av sitt mående via en datorskärm, för att sedan få hjälp av sjuksköterska och vid behov även av läkare.

Med den nya funktionen kan patienterna även registrera sina besvär hemifrån via sin mobil eller dator. När de sedan kommer till mottagningen behöver de bara checka in i receptionen innan de får träffa sköterskan.

- Tack vare Lättakuten kan vi korta väntetiderna och hjälpa fler patienter, både de med enklare besvär och de som har kroniska sjukdomar och större behov, säger Stina Sandberg, marknadschef och kundombudsman på Ekeby Hälsocenter.

Lättakuten använder sig av ett datoriserat system vilket gör administrationen av besöket enklare och sparar tid för vårdpersonalen, som istället kan använda tiden för att behandla patienten. Den nya funktionen för registrering hemifrån kommer att korta köerna ytterligare.

På lättakuten erbjuds hjälp med ett tiotal sjukdomssymptom. Alla patienter får först träffa en sköterska, vilket ofta kan erbjudas inom 30 minuter. De patienter som behöver får även träffa en läkare direkt efter sjuksköterskebesöket.

Det system som Lättakuten använder sig av heter Collabodoc och har utvecklats av läkaren Staffan Bjessmo.

- Min inställning är att patienterna alltid ska känna sig välkomna till oss i vården, att de ska bli professionellt bemötta och att de görs delaktiga i sin egen vård. Mötet med patienten behöver då förberedas på ett annat sätt för att det ska bli så bra som möjligt och inte heller ta onödigt lång tid, säger Staffan Bjessmo, vd på Collabodoc.

Patienterna som besöker Lättakuten får efter besöket möjlighet att lämna sina synpunkter genom en enkät med fem frågor. Patientnöjdheten är hög, 76 procent av patienterna som lämnat återkoppling ger Lättakuten högsta betyg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Registrering till Ekeby Lättakut hemifrån.
Registrering till Ekeby Lättakut hemifrån.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ekebygruppen AB
Ekeby bruk 2L
752 63 Uppsala

018-419 91 02http://www.ekebygruppen.se

Ekebygruppen är en koncern som är verksam inom vård och omsorg.
Våra verksamheter finns i Uppsala med omnejd. Där bedriver vi hälso- och sjukvård, främst primärvård samt boendeverksamhet för ungdomar och unga vuxna.

Ekebygruppen har följande affärsområden:

1. Hälso- och sjukvård

   - Ekeby Hälsocenter

   - Aros Hälsocenter

   - Uppsala Hälsocenter

   - FrisQa Företagshälsa

2. Social omsorg

   - Ability Care

3. Digitala tjänster

   - Digitala Vårdhjälpen i Sverige

   - LinkEtta

Ekeby Hälsocenter och Aros Hälsocenter är systervårdcentraler inom Ekebygruppen. Verksamheterna har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral och gynekologi.

Tillsammans har våra primärvårdsenheter drygt 20.000 listade.

FrisQa erbjuder hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Uppsala Hälsocenter är en mottagning för psykisk hälsa, belägen centralt i Uppsala.

Ability Care bedriver HVB, stödboende och familjehem för ungdomar med missbruksproblematik och med andra behov.

Vårdhjälpen är en digital tjänst med app och webbplats. Vårdhjälpen erbjuder digifysisk vård. Den digitala vården utförs genom ett underleverantörsavtal med Vårdcentralen Smeden i Region Sörmland.

LinkEtta är en tjänst för bemanning och rekrytering för vårdgivare och vårdpersonal.

Ekebygruppen har cirka 150 medarbetare och en koncernomsättning på drygt 100 mkr. Koncernens fokus ligger på hög kvalitet i de tjänster som erbjuds, hög tillgänglighet och god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Mer information finns på www.ekebygruppen.se.

Följ Ekebygruppen AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ekebygruppen AB

DIGITAL HÄLSA (201028): Ekebygruppen lanserar rikstäckande digital primärvård9.11.2020 16:35:16 CET | Pressmeddelande

Nyhetsbrevet DIGITAL HÄLSA. Hela Sveriges befolkning utgör målgrupp när Ekebygruppen i Uppsala den 10 november lanserar den nya appen Vårdhjälpen. Den nationella satsningen bygger på ett underleverantörsavtal med Vårdcentralen Smeden Eskilstuna i Region Sörmland. Ekebygruppen hade dock föredragit att använda Region Uppsala som bas för satsningen på digital vård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum