Sverige för UNHCR

Lindex rundar upp för flyktingarna i Jemen

Dela

I Jemen pågår just nu en svältkatastrof. 14 miljoner människor riskerar att svälta och 20 miljoner människor i Jemen behöver humanitär hjälp. Sedan inbördeskriget började 2015 tror FN att omkring 85 000 barn har dött av undernäring. Miljontals barn och deras familjer har tvingats fly från sina hem när bomberna har fallit och maten tagit slut.

Åsa Widell, Sverige för UNHCR:s generalsekreterare.
Åsa Widell, Sverige för UNHCR:s generalsekreterare.

UNHCR, som är FN:s flyktingorgan, är på plats i Jemen och hjälper den svältdrabbade befolkningen. Men behoven är enorma. Lindex har därför valt att fokusera julens Runda Upp 2018 på att stödja UNHCR:s arbete i Jemen.

– Situationen i Jemen är akut och hjälpen behövs nu. Vi är väldigt tacksamma över att Lindex återigen väljer att stödja UNHCR:s arbete. Vi har tidigare sett ett helt fantastiskt engagemang från Lindex kunder och personal och hoppas såklart samla in så mycket som möjligt för att underlätta för flyktingarna i den här katastrofen, säger Åsa Widell, Sverige för UNHCR:s generalsekreterare.

Över 68,5 miljoner människor är på flykt i världen – vilket är fler än under andra världskriget.

- Den pågående flyktingkatastrofen är djupt oroande och det finns en stor vilja att hjälpa utsatta familjer. Vi kommer därför fortsätta vårt insamlingsarbete och tillsammans med våra kunder stödja UNHCR:s mycket viktiga arbete i att hjälpa familjer på flykt, säger Helena Kamph, tillförordnad landschef på Lindex Sverige.

Kampanjen som startar idag blir åttonde gången som Lindex rundar upp för att hjälpa människor på flykt. Förra året rundande Lindex kunder upp med 2,1 miljoner kronor. Totalt har kampanjerna samlat in över 9 miljoner kronor till förmån för UNHCR:s arbete med att hjälpa människor som tvingats fly.

Kontakter

Bilder

Åsa Widell, Sverige för UNHCR:s generalsekreterare.
Åsa Widell, Sverige för UNHCR:s generalsekreterare.
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Stjärnspelarna Asmit Begović och Alphonso Davis spelar virtuell fotbollsturnering till förmån för UNHCR:s arbete mot coronaviruset24.4.2020 09:56:11 CESTPressmeddelande

Den berömda AC Milan-målvakten Asmir Begović och FC Bayern Münchens tonårssensation Alphonso Davies kommer att mötas i en eFootball PES2020 livestream-turnering på lördagen den 25 april. De två spelarna, båda före detta flyktingar, kommer att göra upp om segern för att samla in pengar till UNHCR, FN:s flyktingorgans insatser mot covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum