Lantbrukarnas Riksförbund

Louisa Ekroth ny HR-chef för LRF

Dela
Louisa Ekroth har utsetts till ny HR-chef för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Louisa kommer närmast från rollen som Global HR-chef för affärsområdet Menswear på H&M.

-          Jag vill välkomna Louisa Ekroth till uppdraget som HR-chef inom LRF. LRF har ett välutvecklat HR-arbete och en bra grund att stå på. Med Louisa som HR-chef kommer vi kunna fortsätta vårt arbete med att ännu tydligare koppla vår HR-strategi till de övergripande strategiska mål och förflyttningar som vi arbetar mot. Louisa har en gedigen bakgrund som HR-chef i flera andra tjänsteproducerande företag där hon framgångsrikt utvecklat, byggt och drivit framgångsrika HR-avdelningar, säger LRFs VD och koncernchef Anna Karin Hatt.

Louisa Ekroth har en gedigen bakgrund som HR-chef i olika delar av näringslivet och har tidigare varit HR-chef på PS Communication, Bluegarden och senast för affärsområdet Menswear på H&M. Louisa kommer leda LRFs HR-avdelning och vara en del av LRFs ledningsgrupp.

-      Jag är mycket glad över uppdraget som ny HR-chef för en sådan viktig organisation som LRF är. Det känns spännande att få vara en del av en organisation som driver viktiga framtidsfrågor för LRFs medlemmar och för samhället i stort.Jag kliver in med ödmjukhet och jag ser fram emot att arbeta i en av Sveriges största medlemsstyrda organisationer. Jag hoppas jag kan bidra med mina erfarenheter från näringslivet och tillsammans med medarbetarna inom LRF fortsätta att utveckla det fina HR-arbete som bedrivs idag, säger Louisa Ekroth.

Louisa tillträder den 13 mars och efterträder Annica de Jong som efter 12 år som HR-chef för LRF gått till en ny roll som HR-chef för Sveaskog.

Kontakter

För mera information, kontakta LRF pressavdelning 010-184 40 70

Bilder

Om

Lantbrukarnas Riksförbund
Lantbrukarnas Riksförbund
Franzéngatan 1
11251 Stockholm

010-1844000https://www.lrf.se/

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. LRF är också en samlande organisation för lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen. LRFs medlemmar driver omkring 60 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 151 miljarder kronor, vilket är 3,4 procent av landets BNP. Källa: Jordbruksverket 

www.lrf.se

Följ Lantbrukarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantbrukarnas Riksförbund

Pressinbjudan: Samhällets vinster med gratis skolfrukost27.3.2023 08:29:58 CEST | Pressinbjudan

Maten i skolan ger möjlighet att bygga goda vanor för hela livet och är samtidigt ett fantastiskt verktyg för att utjämna skillnader i hälsa och lärande. Skolmaten på 60-talet gav eleverna högre inkomst genom livet, enligt en studie från Lunds och Stockholms universitet. Den visar att samhället fick tillbaka fyra kronor för varje satsad krona på skollunch. Den visar också att barn från socioekonomiskt utsatta områden var de som hade mest nytta av skollunchen, men att alla barn fick en bättre levnadsstandard i vuxen ålder tack vare maten i skolan.

Kristin Bernhardsson ny chef för Försäljning & medlemsutveckling hos LRF22.3.2023 11:40:00 CET | Pressmeddelande

Kristin Bernhardsson blir ny chef för avdelningen Försäljning & medlemsutveckling på Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Kristin har en lång erfarenhet av försäljning och marknadsföringsfrågor från olika typer av företag och organisationer, och kommer närmast från Nordic Lottery där hon varit marknads- och försäljningschef och affärsområdeschef. Innan dess har hon bland annat varit projektledare och vice VD för kommunikationsbyrån Gadd, ansvarig för affärsutveckling och kommunikation på medlems- och intresseorganisationen SWEDMA, Swedish Data & Marketing Association, och dessförinnan haft olika roller inom Bring Citymail och Posten. Kristin är uppvuxen på ett mindre lantbruk på Väddö, norr om Stockholm.

LRFs uppmaning till Försäkringskassan: Kräv ingen återbetalning av elstödet21.3.2023 12:10:07 CET | Pressmeddelande

Elstödet, som enbart skulle gå till privathushåll, visar sig även ha gått till vissa egenföretagare. Bland annat inom jordbruksnäringen. Nu finns en risk att Försäkringskassan kräver företagarna på återbetalning av beloppet. Något LRF anser vore olyckligt. "Det skapar en onödig och kostsam administration för både företaget och myndigheterna. Pengarna till företagarna ska ju betalas ut om mindre än tre månader, så det är ju en väldigt kort tidshorisont vi pratar om", säger Johnny Kjellström på LRF.

Presseminarium. Inflationens, räntans och tron på framtidens påverkan på matpriserna16.3.2023 06:02:29 CET | Pressinbjudan

Idag finns det en möjlighet att ta del av en nya mätningar om läget i lantbruksekonomin. Färska siffror från februari som visar kopplingen till dagens matpriser samt ny kvartalsrapport från LRF:s konjunkturbarometer Grönt näringslivsindex. LRF går igenom utvecklingen för priser, inflationen, räntor, tron på framtiden samt hur matkonsumtion och investeringar kan påverkas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum