Audi

Lucas di Grassi och René Rast kör för Audi i nästa års VM-klassade Formel E

Dela

Lucas di Grassi och René Rast är förarteamet som kommer att köra för Audi Sport ABT Schaeffler under nästa säsong. Den eldrivna racingserien körs då för första gången som officiellt FIA världsmästerskap.

Lucas di Grassi och René Rast kör Formel E för Audi Sport ABT Schaeffler 2021
Lucas di Grassi och René Rast kör Formel E för Audi Sport ABT Schaeffler 2021

“Med hans imponerande insats i Berlin visade René att han är bekväm i Formel E och samtidigt snabb och framgångsrik. Han har absolut förtjänat sin plats i teamet,” säger Dieter Gass, motorsportchef hos Audi. Rast körde enbart finalen i Berlin och plockade både poäng och tog en pallplats.

“Tävlingarna i Berlin väckte definitivt min aptit, så jag ser fram emot min första säsong i Formel E,” säger Rast. “Att starta i ett världsmästerskap för Audi är nästa spännande kapitel i min karriär och jag ser verkligen fram mot det.” Rast har kört för Audi sedan 2009. Utöver segrar i 24-timmars på Daytona, Spa och Nürburgring har han vunnit ADAC GT Masters och blivit DTM-mästare två gånger. Rast är dessutom i ledningen inför de sista två racen för säsongen på Hockenheim.

Förutom René Rast fortsätter Lucas di Grassi köra för Audi Sport ABT Schaeffler. Lucas di Grassi gör sin sjunde säsong i Formel E och är efter 69 race den sammanlagt bästa föraren med 32 pallplatser. Di Grassi har tagit hem tio segrar totalt, däribland den första i Formel E som gick i Beijing 2014. “Jag har upplevt allt under de här sex åren: stora framgångar, nederlag och vansinniga känslor. Och det bästa väntar fortfarande med tanke på att serien nu blir ett FIA-världsmästerskap,” säger di Grassi som nyligen avslutade den första säsongen där han inte var en av de tre bästa förarna. “Tillsammans med Audi och René, kommer jag ge allt för att vi skall vara med och fightas om världsmästartiteln 2021.”

”För mig var det extremt viktigt att ha två förare som pushar varandra till maximal prestation,” säger Dieter Gass. “Med Lucas och René har vi lyckats. Lucas är den mest framgångsrika föraren i fältet och extremt hungrig på att vinna sin andra titel. René lämnade ett imponerande avtryck i Berlin. Vi har uppskattat hans beslutsamhet år efter år i DTM. Jag ser redan fram emot att få uppleva den i Formel E.”

Starten på den sjunde säsongen av Formel E är planerad till mitten av januari 2021 i Santiago i Chile, racet i Berlin är planerat till den 19 juni. Totalt kommer VM-kalendern fyllas med totalt 12 events för Lucas di Grassi, René Rast och Audi e-tron FE07.

Se filmen: Lucas di Grassi och Audi fortsätter den elektrifierade resan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lucas di Grassi och René Rast kör Formel E för Audi Sport ABT Schaeffler 2021
Lucas di Grassi och René Rast kör Formel E för Audi Sport ABT Schaeffler 2021
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
René Rast i Berlin 2020
René Rast i Berlin 2020
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,845  miljoner nya bilar 2019. Företaget omsatte 55,7 miljarder euro 2019 och har över 90.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i 16 anläggningar i 11 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet.  Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Säljstart för Q5 Sportback och SQ5 Sportback - sportiga, praktiska och eleganta26.11.2020 12:40:57 CETPressmeddelande

Audi startar nu försäljningen av Q5 Sportback. Konceptet kallas Crossover Utility Vehicle, i korthet CUV, och Audi Q5 Sportback är den tredje i modellprogrammet efter Q3 Sportback och e-tron Sportback. Cupén med sina vackra linjer är tänkt för kunder som uppskattar inte bara design och tekniska innovationer, utan även en sportig karaktär och hög grad av praktisk funktion. Modellen toppas med SQ5 Sportback med treliters TDI-motor som ger 341 hk och 700 Nm vridmoment.

Audi Q8 nu som laddhybrid – 60 TFSI e quattro13.10.2020 15:28:21 CESTPressmeddelande

Audi breddar modellprogrammet med ännu fler laddhybrider. Näst i tur är Audi Q8 med kraftfull V6 TFSI-motor som kombinerats med en effektiv elmotor och quattro fyrhjulsdrift. Med en räckvidd på upp till 45 km (WLTP) kan vardagspendlandet klaras på el samtidigt som SUV-coupén bjuder på både sportig karaktär och praktiska utrymmen. Q8 60 TFSI e quattro levererar en systemeffekt på hela 462 hk. Säljstarten sker denna vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum