Consid

Lundetablering innebär över 50 nya tjänster

Dela

It- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Lund. Inom två år räknar miljardföretaget med att ha anställt minst 50 personer.

Jonas Nykvist.
Jonas Nykvist.

-Lund är ett självklart val för oss. Region Syd har ett fantastiskt starkt och växande näringsliv, men också närhet till Lunds Universitet med topputbildningar inom it. För oss är just kompetensförsörjningen avgörande. Den senaste tiden har flera storföretag valt att öppna kontor i Lund, så det blir till att konkurrera om kompetensen. Med utnämningen ”Sveriges Bästa Arbetsgivare” i bagaget tror vi att vi ligger bra till, säger Consids vd Peter Hellgren.

Hela it-branschen lider av kompetenskris. Efterfrågan på personal är starkare än utbudet. En av utmaningarna för Consid kommer att vara rekryteringen. På de orter där Consid har etablerat sig har minst 20 personer anställts redan de första månaderna efter att portarna slagits upp. Vid de flesta etableringarna har antalet arbetstillfällen underskattats inledningsvis.

-På flera orter har tillväxten skett så kraftigt att vi har fått anställa dubbelt så många som vi trodde från början. Det är ett enormt tryck på våra tjänster för tillfället och vi ser inte att det skulle mildras den närmaste tiden, säger Anita Beslic, HR och rekryteringsansvarig på Consid.

Hon tror att rekryteringarna kommer att lösa sig.

Anita Beslic, HR-chef på Consid.

-Vi tjuvstartade redan i slutet av 2021 och det är tydligt att det finns kompetens här. I nuläget är vi tio personer på plats i Lund och intresset har varit mycket stort. Det är ju ingen slump att vi väljer just Lund. Här finns flera topputbildningar inom de områden där vi har som störst behov, säger Anita Beslic.

Consid har funnits i över 20 år och erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Företaget har idag kontor på 34 orter i Sverige och finns även på plats i Oslo. Under nio år i rad har Consid utnämnts till Gasellföretag av Dagens Industri. Den prestigefulla utmärkelsen ges enbart till de snabbaste växande företagen i Sverige.

Consid klarade pandemins påfrestningar bra och omsatte för helåret 2020 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år. Under pandemiåret öppnade Consid tre nya kontor och anställde över 200 personer. Siffrorna för 2021 är inte helt klara ännu, men det handlar om ytterligare en rejäl ökning av omsättning och vinst. Under helåret 2021 anställde företaget nära 300 personer för att i dag kunna räkna 1 500 medarbetare. Under 2021 öppnade Consid kontor i Halmstad, Kristianstad, Varberg, Eskilstuna och Luleå. Nu har turen alltså kommit till Lund. Chef för kontoret i Lund blir Jonas Nykvist.

-Consid har sina rötter och traditionellt erkända styrkor inom systemutveckling och projektledning, så det är självklart något vi ska fortsätta att växa inom, och tillföra värde genom på den lokala marknaden. Utöver det så vill vi fortsätta att växa och göra Lund till ett givet fäste för molnbaserade lösningar, säger Jonas Nykvist.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonas Nykvist.
Jonas Nykvist.
Ladda ned bild
Anita Beslic, HR-chef på Consid.
Anita Beslic, HR-chef på Consid.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med nära 1 300 anställda, fördelade på 34 kontor, omsatte bolaget 1,25 miljarder kronor 2020.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum