Magisk julkonsert från Malma kyrka, julens berättelse för barn och biskopens jultal

Dela

Söndagen den fjärde advent sänds en digital julkonsert från Malma kyrka i Köping, samma kväll påbörjar biskop Mikael Mogren en läsning av julevangeliet för barn och på julafton sänds biskopens jultal från biskopsgården i Västerås.

Lina Adolphson / foto Västerås stift
Lina Adolphson / foto Västerås stift

Svenska kyrkans församlingar har jobbat hårt för att ställa om allt från luciafiranden och julgudstjänster till besöksverksamhet och barnsamlingar. Inom stiftsorganisationen görs i år också flera större satsningar.

Julkonsert från Malma kyrka

Söndagen den 20 december kl. 15 sänds en julkonsert, inspelad i adventstid i Malma kyrka utanför Köping. Det är Lina Adolphson, musiker i Köpings pastorat, som tagit initiativet till en professionellt mixad konsertproduktion med titeln Julfrid – sånger och tankar för en medmänsklig jul.

– Vi kan alla bidra med något, och det här är vårt sätt. Jag tror att musiken, upplevelsen av orden och vår fina kyrka kan bryta ensamheten för en stund och bidra till att hålla uppe hoppet och framtidstron, säger Lina Adolphson.

Med sin fantastiska röst bjuder hon på en timme av magisk julstämning tillsammans med en blandning av frilans- och yrkesmusiker – Jörgen Paulsson, sopransaxofon, Bror Engström, piano, Stefan Bäcklund, bas och gästartist Mats Brorsson, sång.

– Många saknar gemenskapen kring jul, att kunna sjunga tillsammans och samlas i våra kyrkor. Det känns bra att ge människor en chans att uppleva stämningen så här istället, säger Lina Adolphson.

Julberättelsen för barn

I fem delar berättar Mikael Mogren julens berättelse med hjälp av biskop Sören Dalevis nyskrivna barnbibel, Barnens Bästa Bibel. Den första delen av berättelsen sänds via Västerås stifts Youtube-kanal söndagen den 20 december kl. 17. Inspelningarna kommer att finnas tillgängliga på bland annat Västerås stifts hemsida till och med trettondagen.

Biskopens jultal

– Det här året har varit ett kämpigt år för många. Jag vill tala om barnskriket som hörs i mörkret, vår plats i historien och hopp om framtiden. Det behövs på ett särskilt sätt i år, säger Mikael Mogren.

Biskopens jultal sänds på juldagen den 25 december kl. 17 via Västerås stifts Youtube-kanal och går även att se på stiftets hemsida.

Mer information och kontakt

Johanna Olofsson, pressekreterare
johanna.k.olofsson@svenskakyrkan.se
Tfn: 076-940 85 13

Lina Adolphson, musiker
lina.adolphson@svenskakyrkan.se
Tfn: 0730-58 25 99

Spotify och kyrkokonserter

Hör mer av Lina Adolphson med vänner på till exempel spotify eller kyrkokonserter.se.

https://open.spotify.com/artist/5OnAsqLc8sSp6r08cTsG57

https://www.facebook.com/linaadolphson1

www.kyrkonserter.se

Nyckelord

Bilder

Lina Adolphson / foto Västerås stift
Lina Adolphson / foto Västerås stift
Ladda ned bild
Julkonsert Malma kyrka
Julkonsert Malma kyrka
Ladda ned bild
Mikael Mogren
Mikael Mogren
Ladda ned bild
Mikael Mogren
Mikael Mogren
Ladda ned bild
Stefan Bäcklund
Stefan Bäcklund
Ladda ned bild
Bror Engström
Bror Engström
Ladda ned bild
Jörgen Paulsson
Jörgen Paulsson
Ladda ned bild

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum