Kunskapsskolan

Marcus Brunberg blir etableringschef för Kunskapsskolan

Dela

Kunskapsskolans mångårige medarbetare Marcus Brunberg får rollen som etableringschef. Uppdraget innebär att arbeta med starter av nya skolor och utbyggnad av befintliga verksamheter.

Fotograf: Susanne Kronholm
Fotograf: Susanne Kronholm

Marcus Brunberg har arbetat inom Kunskapsskolan i 20 år i flera olika roller; koordinator, rektor  i Indien och Sverige och senast biträdande grundskolechef. Nu får han rollen som etableringschef för Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet.

- Det känns väldigt roligt att vara med och möjliggöra för fler elever i olika åldrar att gå i våra skolor. Många kommuner anser att de blir mer attraktiva att bo i när det finns flera skolalternativ och de välkomnar också  investeringar i fler skolplatser, säger Marcus Brunberg.

Just nu planeras starten av två nya skolor, Kunskapsskolan Motala som öppnar hösten 2023 och Kunskapsskolan Rydebäck som planeras till 2024. Utöver detta finns långtgående planer på att starta förskoleklass och lågstadium på ett flertal orter där Kunskapsskolan idag bara finns på mellan- och högstadiet. På gymnasiesidan handlar arbetet främst om att förbättra lokallösningarna för befintlig verksamhet.

- En skola är inte vilken byggnad som helst, utan en miljö för lärande och utveckling och det ställer högra krav på utformning och lokalisering. Marcus har med sin gedigna skolbakgrund rätt kunskaper och erfarenheter för att säkerställa att fokus i vårt etableringsarbete alltid ska vara elevernas utbildning, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef för Kunskapsskolan. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Susanne Kronholm
Fotograf: Susanne Kronholm
Ladda ned bild

Länkar

Om

Kunskapsskolan
Kunskapsskolan
Box 92146
120 08 Stockholm

https://www.kunskapsskolan.se/

Kunskapsskolan i Sverige driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Skolorna kännetecknas ev en personligt utformad utbildning där varje elev utvecklar kunskaper och förmågor för framtiden. Kunskapsskolans första skolor startade år 2000 och idag går det drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Följ Kunskapsskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum