Dramaten

Maria Eka ny ledamot i Dramatens bolagsstyrelse

Dela

Vid gårdagens bolagsstämma för Dramaten beslutades att Maria Eka blir ny styrelseledamot. Ulrika Årehed Kågström omvaldes som ordförande.

Maria Eka. Foto: Carl Johan Erikson
Maria Eka. Foto: Carl Johan Erikson

Maria Eka är domarutbildad och har arbetat för Regeringskansliet i 15 år, bland annat som expeditions- och rättschef i Kulturdepartementet och i Utbildningsdepartementet. Hon har även varit föredragande i kulturutskottet och huvudsekreterare i en kulturpolitisk utredning. Sedan 2015 är Maria Eka chefsrådman vid Förvaltningsrätten i Stockholm.

Bolagsstämman utsåg ledamöterna till styrelsen med följande motivering:
Den föreslagna styrelsen bedöms ha en med hänsyn till bolagets verksamhet, utvecklingsskede och förhållanden i övrigt ändamålsenlig sammansättning präglad av mångsidighet och bredd avseende ledamöternas kompetens, erfarenhet och bakgrund. Sammansättningen uppnår regeringens målsättning om jämn könsfördelning i enlighet med vad som framgår av statens ägarpolicy.

– Efter en turbulent tid ser jag fram emot att tillsammans med den nya styrelsen fortsätta verka för Dramatens framtid och så snart som möjligt rekrytera en ny teaterchef som kan fortsätta utveckla scenkonsten på Sveriges nationalscen. Maria Eka blir ett utmärkt tillskott till styrelsen med både gedigen juridisk kompetens och lång erfarenhet från kulturområdet, säger Ulrika Årehed Kågström.

Dramatens styrelse
Ulrika Årehed Kågström, ordförande sedan 2017
Jesús Azpeitia Seron, ledamot sedan 2018
Maria Eka, ny ledamot
Raoul Grünthal, ledamot sedan 2017
Amanda Lundeteg, ledamot sedan 2018
Biljana Pehrsson, ledamot sedan 2017
Tasso Stafilidis, ledamot sedan 2015

Arbetstagarrepresentanter till styrelsen väljs vid Teaterförbundets (Avdelning 2) årsmöte den 14 maj.

Nyckelord

Bilder

Maria Eka. Foto: Carl Johan Erikson
Maria Eka. Foto: Carl Johan Erikson
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum