Värmdö Kommun

Markanvisningstävling för särskilt boende på Ingarö

Dela

Värmdö kommun befinner sig i en fas med ett ökat antal invånare och har därmed ett stort behov av nya bostäder, framförallt för de allra äldsta invånarna. Värmdö kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för byggnation av särskilt boende för äldre, i Pilhamn på centrala Ingarö.

Invid Kolströms kanal omgiven av kulturhistorisk bebyggelse ska ett särskilt boende för äldre utformas. Pilhamn på Ingarö har, förutom flera byggnader från 1800-talet, Ingarö kyrka inpå knuten samt närhet till förskolor och kollektivtrafik. Platsen för den nya bebyggelsen ligger på gångavstånd till Brunn centrum där det erbjuds offentlig och kommersiell service. Idag består markanvisningsområdet av en infartsparkering. För området finns en detaljplan med utrymme för ett särskilt boende.

Markanvisningstävling

Värmdö kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för att uppföra ett särskilt boende för äldre med minst 60 lägenheter. Markanvisningsområdet utgör en del av fastigheten Brunn 1:507 och är cirka 4500 kvm stort. För området finns det en gällande detaljplan som möjliggör byggnation av 2500 kvm byggnadsarea i två våningar. Marken kommer att överlåtas genom försäljning.

Boendeform och utemiljö

Boendeformen ska vara särskilt boende för äldre och det ska finnas lokaler för allmänt utnyttjande, måltider och daglig samvaro samt ett tillagningskök. Utemiljön ska utformas med ytor avsedda för gemensam vistelse som är bilfri och som lockar till avkoppling och social samvaro.

Ansökan

Inbjudan med tillhörande bilagor och ytterligare information finns tillgängligt på: varmdo.se/markanvisning

Senast den 10 februari 2020 kl. 17.00 ska ansökan vara inkommen till Värmdö kommun.

Nyckelord

Kontakter

Camilla SchultzAvdelningschef Mark- och exploateringsenheten

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

08-570 474 28Camilla.schultz@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Växel: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se/

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum