Markus får Våtmarkspriset 2023
Våtmarkspriset är ett erkännande till en person eller organisation som utfört ett betydande och värdefullt arbete för att skapa våtmarker för fåglar av hög kvalité.
Syftet med priset är att stimulera arbetet med att bevara, skapa och sköta våtmarker. Priset är på 35 000 kr.
Årets pristagare blir Markus Hoffman. Juryns motivering:
"Markus har med stort engagemang och intresse arbetat för våtmarker i landskapet.
Genom sin stora kontaktyta har han nyttjat möjligheten att sprida kunskap om våtmarkernas stora betydelse för den biologiska mångfalden, klimatanpassningen och som biologiska reningsverk till relevanta aktörer runt om i landet.
Markus har varit och är en brygga mellan myndigheter och lantbrukets behov. Bl.a. som en stark röst i utvecklandet av lokala åtgärdssamordnare för vatten (s.k. LEVA Lokalt engagemang för vatten) där anläggandet av våtmarker är ett väsentligt inslag. Att fånga upp pågående regeländringar och analysera deras effekt på våtmarksarbetet är också en stark sida hos Markus Hoffman.
Genom sitt stora intresse, kunskap och förståelse för våtmarkernas värde har Markus även blivit en uppskattad föreläsare i dessa sammanhang.
Det är med stor glädje vi tilldelar Markus Hoffman våtmarkspriset 2023."
Priset delas ut vid våtmarken i Bergianska Trädgården den 16 juni kl.13.00 i närvaro av Våtmarksfondens ordförande Björn Sprängare och Ragn-Sellsföretagens ordförande
Erik Sellberg. Det är i år 20:e gången som priset delas ut.
Svensk Våtmarksfond bildades på initiativ av Svenska Jägareförbundet 1995. I styrelsen finns, förutom Jägareförbundet, representanter för Bird Life Sverige, Lantbrukarnas Riksförbund och näringslivet.
*******************
För mer information: Hans von Essen, Våtmarksfondens generalsekreterare,
mobil: 072-218 75 99, e-post: info@vatmarksfonden.se, www.vatmarksfonden.se
Nyckelord
Kontakter
Hans von Essen, Våtmarksfondens generalsekreterare,
mobil: 072-218 75 99
Bilder
Om
...
Följ Svenska Jägareförbundet
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Svenska Jägareförbundet
Så ska hotet mot vår fauna stoppas18.12.2024 09:22:47 CET | Pressmeddelande
Invasiva främmande arter som exempelvis mårdhund i Sverige är ett av de största hoten mot den globala biologiska mångfalden. Svenska Jägareförbundet bedriver idag ett framgångsrikt arbete med att stoppa sådana djur och fåglar att få fotfäste i Sverige.
Lyckad flyttning för Sveriges mest hotade fågel26.11.2024 09:54:37 CET | Pressmeddelande
Fjällgåsen är Sveriges mest hotade fågelart. Stammen består idag av cirka 150 fåglar. Tack vare stora insatser som uppfödning av ungar och en ny flyttväg till ett nytt övervintringsområde ökar stammen sakta. – Fjällgåsen flyttar gärna under nätterna. Genom nya data från GPS-sändare vet vi att dessa gäss flyger på cirka 800 meters höjd i 70–100 kilometer i timmen, säger Sarah Nordlinder, projektledare för Fjällgåsprojektet.
Flest viltolyckor sker under vintern21.11.2024 08:41:30 CET | Pressmeddelande
Under den mörka årstiden sker flest viltolyckor med viltarter som älg, hjort, rådjur, vildsvin och älg. – Många djurarter rör sig vid skymning och gryning. När skymning och gryning sammanfaller med tidpunkten när människor åker till och från sin arbetsplats ökar viltolyckorna, säger Jesper Einarsson, ansvarig för Viltolycksarbetet på Svenska Jägareförbundet.
Svenska Jägareförbundet: Så kan du rapportera stora rovdjur14.11.2024 09:39:34 CET | Pressmeddelande
Det enklaste sättet för en privatperson att bidra med fakta om de stora rovdjuren är att ladda ned en app som heter Skandobs. I den kan man sedan enkelt registrera allt från spår, spillning eller om du sett en björn, lo, varg eller järv. – Det går bra att rapportera i appen Skandobs året runt. Men det är observationer från 1 oktober till 28 februari för lo, 1 oktober till 31 mars för varg samt 1 februari till 31 juli för järv som räknas till länsstyrelsernas kvalitetssäkrade rapport, säger Jonatan Lilja, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.
Oetiskt att tillåta drönare vid jakt19.9.2024 15:54:07 CEST | Pressmeddelande
Landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) vill tillåta användning av drönare vid skyddsjakt efter vildsvin. Förslaget är ute på remiss och Svenska Jägareförbundet protesterar högljutt. – All form av jakt ska vara hållbar och ske på ett etiskt sätt. Förslaget – att tillåta motordrivna hjälpmedel – bryter mot all jaktetik och svensk jakttradition, säger förbundsordförande Peter Eriksson.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum