Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Matilda Ekh - Årets Stjärnskott i SBL Dam

Dela

Under kommande veckor presenterar vi årets utmärkelser i SBL Dam. Idag har turen kommit till Årets Stjärnskott som går till Matilda Ekh, Luleå Basket!

Alla utmärkelser i SBL Dam röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter förutom priserna Årets Lyft och Årets Matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets Stjärnskott: Matilda Ekh, Luleå Basket
Matilda, fostrad i Västerås Basket, går sista året på Riksbasketgymnasiet i Luleå. Inför säsongen fick hon en utbildningsplats i topplaget Luleå Basket som hon har tagit tillvara på - och det med besked. 

Hon har spelat i 17 av 18 matcher (startat i 8 matcher) och spelat nästan 23 minuter per match. Hon snittar 8.5 poäng, 3.2 returer, 2.2 assists och 1.2 steals per match. Mot Högsbo den 29 februari satte hon säsongsbästa 22 poäng. Dessutom skjuter hon 52.3 procent innanför trepoängslinjen, samt 87.9 procent från straffkastlinjen - bäst i Luleå Basket. 

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"Årets Stjärnskott går till en spelare som klivit in i en klubb där det råder stenhård konkurrens om speltiden, men som tagit ligan med storm och aldrig slutat imponera. Hon har 17 år gammal tagit sig an såväl ligaspel som europaspel med en spelförståelse och ett lugn som många hos andra spelare skulle tillskriva lång erfarenhet, och har under sin debutsäsong snittat 8,5 poäng i SBL och blivit kallad till seniorlandslaget inför OS-kvalet. Hennes framfart är bländande och den skyhöga potentialen uppenbar, och troligtvis har vi fått bevittna en framtida landslagsspelares nationella genombrott. Årets Stjärnskott heter Matilda Ekh!"

Röstresultat Topp 3 - Årets Stjärnskott (procent av rösterna)
:
80% - Matilda Ekh, Luleå Basket
20% - Tova Sabel, Alvik Basket
0% - Inga fler spelare fick röster

Regler för omröstningen
1. Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
2. Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
3. Endast coacher och spelare som deltagit i 11 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

Alla utdelade utmärkelser i SBL Dam 2019-2020
Årets Försvarare: Cassandra Jayne Nofuente, Högsbo Basket >>>

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum