Medlemmar strömmar in till Naturskyddsföreningen
– Vi ser en snabb tillströmning av medlemmar efter valet. Jag tolkar det som att det både finns ett stort engagemang hos allmänheten för miljöfrågor och att vi som organisation ses som en viktig och stark aktör, säger Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen.
Många nya medlemmar strömmar in till Naturskyddsföreningen. Under veckorna som ledde fram till valet har antalet nya medlemmar varit högt, jämfört med motsvarande period föregående år. Veckan efter valet fick föreningen mer än dubbelt så många nya medlemmar, jämfört med veckan innan och ungefär fyra gånger så många som en genomsnittlig vecka.
Anledningen tros vara att klimat- och naturfrågorna fick lite utrymme i årets valrörelse, samtidigt som många partier inte tycks ta klimat- och naturkrisen på det allvar som krävs. Dessutom visar en Sifo-undersökning som Naturskyddsföreningen har låtit göra att det finns ett mycket starkt stöd bland svenska folket för en tuffare klimat- och naturpolitik.
– Vi tror att många människor känner en stark oro inför framtiden och som vill vara med att påverka. Naturskyddsföreningen lockar väldigt många människor som älskar naturen och som också vill ha hållbar framtid på en frisk och levande planet, säger Johanna Sandahl.
Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen. Naturskyddsföreningen sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt. Bra Miljöval föreningens miljömärkning och Sveriges Natur är föreningens medlemstidning.
Kontakter
Petra HolgerssonPressekreterare
Tel:072-565 44 05petra.holgersson@naturskyddsforeningen.seOm
Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen.
Vi sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt.
Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är våra viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är vår miljömärkning och Sveriges Natur vår medlemstidning.
Följ Naturskyddsföreningen
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Naturskyddsföreningen
Miljöjuristerna och Naturskyddsföreningen anmäler regeringen till EU för bristande klimatplan7.11.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Sverige missar alla EU:s klimatmål. Därför skickar Miljöjuristerna och Naturskyddsföreningen idag in en anmälan av Sveriges nationella energi- och klimatplan till EU-kommissionen. – När världen svämmar över svarar regeringen med att öka svenskarnas utsläpp. Det är ansvarslöst, men bryter också mot EU-lagstiftningen. Därför anmäler vi nu regeringens destruktiva politik till EU, säger Beatrice Rindevall, ordförande i Naturskyddsföreningen.
Klimatkonferensen COP29: Naturskyddsföreningen på plats5.11.2024 13:15:20 CET | Pressmeddelande
År 2023 var det varmaste året som någonsin uppmätts och den globala uppvärmningen överstiger regelbundet 1,5°C. Naturskyddsföreningen är på plats under COP29: FN:s 29:e klimatkonferens den 11 – 22 november i Baku, Azerbajdzjan, där klimatkrisens viktigaste förhandlingar äger rum.
Besvikelse över avbrutet naturtoppmöte – men några ljusglimtar gläder2.11.2024 15:50:43 CET | Pressmeddelande
Det är en stor besvikelse att FN:s naturtoppmöte i Colombia inte kunde tas i hamn, menar Naturskyddsföreningen. Arbetet med att stoppa och vända förlusterna av biologisk mångfald går redan alldeles för långsamt. Men flera viktiga beslut hade hunnit klubbas innan mötet avbröts.
EU-beslut om fiskekvoter en dödsstöt för strömmingen och sillen22.10.2024 13:01:47 CEST | Pressmeddelande
Idag har EU:s ministerråd fattat beslut om att fördubbla fiskekvoterna för strömmingen i centrala Östersjön. Enligt Naturskyddsföreningen är det en katastrof för inte bara strömmingen utan för hela Östersjön, och föreningen uppmanar nu regeringen att samla Östersjöländerna för att rädda vårt döende innanhav.
Höga halter PFAS i Gävles dricksvatten21.10.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Halterna av miljögifterna PFAS i Gävles kommunala dricksvatten överstiger det nya gränsvärdet som börjar gälla 2026. Det visar en studie från Naturskyddsföreningen, som testat kranvatten på 63 platser runt om i Sverige.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum