PR & Beyond

Melanie Wehbe släpper debut-EP “Bloom” om att hitta sin inre styrka och att våga blomma ut släpps 16 september

Dela

I våras startade Melanie Wehbes resa inför den kommande EPn “Bloom” med den befriande låten “Like I Do” och bara en månad senare släpptes vackra singeln “All The Rest”. Tillsammans med nästkommande låten “Bloom” som släpptes i augusti är det äntligen dags för hennes debut EP med samma namn att släppas den 16 september.

Foto Magnus Ragnvid
Foto Magnus Ragnvid

– För mig är det en musikalisk resa om att hitta självacceptans, sin inre styrka och att våga blomma ut som människa. “Bloom” är främst skriven till mitt lilla jag, den rädda och sköra Melanie som ville passa in men som också insåg att vägen till hennes lycka i livet skildes åt från normen, säger Melanie Wehbe.

Melanie Wehbe skrev sin första låt vid 14 års ålder men hennes resa i musikbranschen tog fart 2011 som 19 åring. Tack vare hennes team öppnades världen till att skriva låtar till andra och 2014 gjorde hon debut som den yngsta kvinnliga låtskrivaren i Melodifestivalen. De nästkommande åren fokuserade Melanie på att skapa musik som låtskrivare medan artisteriet fick vänta. 2017 skrev Melanie tillsammans med Patrik Jean och Herman Gardarfve vinnarlåten för Idol ’Treading Water’ till artisten Chris Kläfford. Det var den första låten från Idol att nå förstaplatsen på Spotify i Sverige. Ytterligare två år senare, 2019, skrev de vinnarlåten ’Rain’ till Tusse och samma år vann Melanie även Danmarks uttagning till Eurovision Song Contest med låten ’Love Is Forever’ av Leonora. Det året upplevde Melanie Eurovision Song Contest som både låtskrivare och körsångare till Storbritannien. Ett år senare, 2020, skulle Melanie återigen vara med och vinna Melodifestivalen med The Mamas låt “Move.

2017 skrev Melanie låten ”Make Room” som blev nystarten på hennes artistkarriär och sen dess har hon släppt åtta singlar och börjat förtrolla sin publik runt om i landet.

– Mina tidigare låtsläpp har handlat om relationen till andra men nu är det dags att sjunga om den viktigaste relationen vi har, kärleken till oss själva. Den läskigaste relationen att dela med sig av om du frågar mig. Om att våga bli och vara den bästa versionen av sig själv i den här intressanta och komplexa världen vi delar, berättar Melanie Wehbe

Lyssna här på EP'n Bloom

Melanie om låtarna på “Bloom”

1. Say, What’s On Your Mind?
”Jag ville sätta känslan på EPn med ett intro, ett mörker, känslan av alla rädslor vi bär, ångesten, oron och allt däremellan. Den diffusa inre rösten som försöker tränga sig igenom känslorna för att förklara att man kommer må så mycket bättre av att våga prata om det jobbiga man bär inombords.”
Skriven av Melanie Wehbe och Helmer Norrby

2. Rules
”Låten som enligt mig definierar hela mitt artisteri. Dagen Rules skapades var jag i Danmark och skulle skriva till en yngre artist, jag fick ingen nerv i rummet att skapa runt, men jag kunde snabbt förstå att vi delade lite samma resa vilket blev att jag automatiskt gick in i mig själv. Jag hörde melodierna och textrader i mitt huvud och jag insåg väldigt snabbt att något personligt skulle skrivas. Som tur var skulle artisten avsluta en låt med några andra i rummet bredvid så på en timme skrev jag enligt mig, mitt (hittills) livs verk.”
Skriven av Melanie Wehbe och Karl-Frederik Reichhardt

3. Bloom
”Jag hade precis parkerat bilen och hörde en refräng i huvudet. Jag tog direkt upp mobilen och försökte spela in ett röstmemo, men det blev en total log-out i hjärnan tills jag äntligen fick ur mig melodin. Jag tog med mig refrängen till studion och låten som satte konceptet på hela EPn skapades. En låt om att hitta sin inre balans och sitt lugn. En låt tillägnad till mina föräldrar och mina närmsta vänner som ofta leder mig dit.”
Skriven av Melanie Wehbe, Patrik Jean, Herman Gardarfve, Helmer Norrby och Erik Paganelli

4. All The Rest
”En påminnelse om att aldrig ge upp, trots alla motgångar och utmaningar i livet. När en dörr stängs öppnas en ny på något vackert och knasigt sätt. Rädslor, motgångar och att bli sårad gör ont men för varje gång det känns lär man sig mer om sig själv även om det är svårt att se det i stunden. Den bästa medicinen vi har är tid och det finns ingenting mäktigare att gå sin egna väg och vara sig själv fullt ut i livet.”
Skriven av Melanie Wehbe, Oliver Heinänen och Liam Cacatian Thomassen

6. Nothing Like You
”Min mentor i livet är enligt mig min mamma och därför avslutas EPn med en hyllning till henne. En sammanfattning av det hon lär och lärt mig. Hur hon graciöst försöker möta både upp och nergångar i livet, min förebild helt enkelt.”
Skriven av Melanie Wehbe, Patrik Jean och Herman Gardarfve

För kontakt med Melanie Wehbe kontakta oss!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto Magnus Ragnvid
Foto Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto Magnus Ragnvid
Foto Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto Magnus Ragnvid
Foto Magnus Ragnvid
Ladda ned bild

Länkar

Om

PR & Beyond
PR & Beyond
Blecktornsgärnd 1
11824 Stockholm

+46 70 7527605http://www.prbeyond.se

PR & Beyond är en kreativ kommunikationsbyrå är en kreativ byrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin. Vi har en bred kunskap, stort engagemang och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister. 

Följ PR & Beyond

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR & Beyond

Första konserthusturnén någonsin för Måns Zelmerlöw 202328.11.2022 09:51:18 CET | Pressmeddelande

Nu presenteras äntligen Måns Zelmerlöws första konserthusturné. Under mars och april 2023 kommer Måns att besöka över 20 svenska städer och framföra sin musik inför sittande publik. ” … de känns otroligt kul att få ta med mig mitt fantastiska band och möta publiken på ett helt nytt sätt, ser så mycket fram emot vårens turné” - Måns Innan dess ser vi Måns tillsammans med Carola under deras glittrande julturné “A Grand X-mas” som kommer besöka några av Sveriges största arenor ända fram till jul. För bara en vecka sen släppte de även tillsammans den helt nyskrivna jullåten “Let’s Sing (It’s Christmas Time)”. Måns är ständigt aktuell och medverkar också i årets upplaga av TV4’s Så Mycket Bättre där han tolkar några av våra stora svenska artister. Hittills har han släppt låtarna “Faller” som är en tolkning av Molly Hammars “Tell Her”, “Sober”, en tolkning av Norlie KKV’s “Mer för varandra” och Hatar Dig” av Daniela Rathanas. Måns Zelmerlöw vårturné 2023 3/3 Piteå, Acusticum 4/3 Umeå, Folket

Maja Francis släpper exklusiv vinyl med tolkningar från Så Mycket bättre och ger extra konserter på vårturnén24.11.2022 13:18:23 CET | Pressmeddelande

Med en fot i skandinavisk pop och den andra i country har Maja Francis satt sig själv på den svenska musikkartan. Efter totalt fyra kritikerrosade tolkningar av artisterna Lasse Stefanz, Molly Hammar, Anna Ternheim och Nordman tackade Maja Francis för sig i årets Så Mycket Bättre. Låtarna har hyllats av i svensk press och nu är det äntligen dags att släppa tolkningarna tillsammans med albumet “A Pink Soft Mess” i form av en exklusiv vinyl lagom till julhandeln. Dessutom adderas nu extradatum på vårens omfattande Sverigeturné.

Hasse Andersson gör Barnens julsånger4.11.2022 15:51:03 CET | Pressmeddelande

En mer mångsidig underhållare än Hasse Andersson är svårt att hitta. I ungdomen var Hasse Andersson den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Sitt stora genombrott fick han i början av 80-talet med låtar som Skomagare Anton, Dans på Vejby Ängar och den tidlösa klassikern Änglahund. Innan dess hade han pysslat med en massa annat, bl a jobbat inom vården och utbildat sig till särskolelärare. Men när musiken tog över följde år av turnérande, revy, barnteater och programlederi på TV. Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i ca. 20 album och en massa singlar. Den stora comebacken kom 2015 då ”Guld och gröna skogar” gick till final i Melodifestivalen och Hasse återigen blev en av våra mest folkkära artister, inte minst hos barnen. Nu har har spelat in en julskiva som direkt riktar sig till den lite yngre målgrupen som under de senaste åren gjort Hasse till sin favorit. Tracklist Jag fångade en räv (En tokig sång) Ho ho skrattar tomtefar Mössens julafton (He

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum