Tidningsutgivarna

Morgonpressens annonsintäkter stärktes av valet

Dela

Morgonpressens annonsintäkter från webben, appar och tryckta tidningar ökade med 11 procent under kvartal 3 2022, jämfört med samma period förra året. Det visar ny statistik från branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU).

Morgontidningar i landsort och storstad hörde till den grupp av medier som tydligt gynnades av annonsering knuten till valet i september. Under det tredje kvartalet ökade annonsintäkterna i de tryckta kanalerna med 9 procent till 458,9 miljoner kronor, och de digitala annonsintäkterna växte med hela 17 procent till 220,5 miljoner kronor.

”Annonseringen i papperstidningen står fortfarande för en stor andel av morgonpressens annonsintäkter. Vi ser det som ett styrkebesked att annonseringen fortsatt växer på den tryckta sidan, samtidigt som den digitala annonseringen hos våra medlemmar växte nästan dubbelt så mycket procentuellt sett” säger Johan Taubert, vd, Tidningsutgivarna.

”Både den tryckta och digitala annonsaffären växte för sjätte kvartalet i rad. Vi gläds också åt att landsortspressen börjar knappa in på kollegerna i storstäderna när det gäller tillväxten på den digitala sidan. Samtidigt oroas vi av allt starkare signaler om lågkonjunktur, som förväntas leda till stigande arbetslöshet och än mer ekonomiskt pressade hushåll. Det riskerar att hämma såväl annonsörernas som konsumenternas vilja och förmåga att bidra till finansieringen av fri och oberoende journalistik i Sverige” säger Johan Taubert.

Kontakter

Länkar

Om

Tidningsutgivarna
Tidningsutgivarna
Sveavägen 33 (besöksadress)
111 34 Stockholm

08-692 46 00https://tu.se/

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

Tidningsutgivarna (TU) är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se
 

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

Följ Tidningsutgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tidningsutgivarna

Offentlighetspriset 2022 till Vingåkers kommun28.11.2022 09:30:00 CET | Pressmeddelande

Vingåkers kommun är årets mottagare av Offentlighetspriset. Priset är instiftat av branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU) för att värna offentlighetsprincipen – som är en grundläggande förutsättning för ett öppet samhälle – samt markera vikten av att den upprätthålls. Vingåkers kommun får priset för sitt tydliga uttalade mål om transparens – och att i praktiken efterleva det.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum