Svenskt Trä

Möt hela träindustrin i Karlstad

Dela

PRESSINBJUDAN Trämarknaden i Karlstad är en mittpunkt och mötesplats för såväl den svenska som internationella sågverksbranschen. Under en för- och eftermiddag den 22 november möter vi de främsta företrädarna från trä- och sågverksindustrin som delar med sig av trender och utveckling av träindustrins marknad. Välkommen att delta under seminarium och presslunch samt under utnämningen av riddare av Trämarknadsorden.

Den 22 november bli en heldag full av nyheter, trender och utmaningar i Karlstad. Förmiddagen börjar med en framtidsspaning av sågverkens viktigaste kundsegment - nordisk bygghandel. Bland annat ställer vi oss frågan "Varför digitalisera i värdekedjan?" och lyfter fram bygghandel ur ett nordiskt perspektiv.

Under eftermiddagen dikuteras trävarumarknaden och dess trender och utveckling. Bland annat lyssnar vi till Ola Wong, journalist och Kinaexpert om Kinas strategi för nationell pånyttfödelse och konsekvenser för Europa. Vi hör även Erik Belfrage, som är Region Manager för Maghreb och West Africa på Business Sweden, berätta om den geopolitiska utvecklingen i Nordafrika och Mellanöstern.

Dagen avslutas med utnämning av riddare av Trämarknadsorden och marknadsmingel.

- Trämarknaden i Karlstad utgör en central mötesplats för sågverks- och träbyggnadsindustrin sedan mer än 50 år tillbaka i tiden. Det är ett viktigt forum där de senaste trenderna och nyheterna inom träindustrin diskuteras, säger Mikael Eliasson, direktör på Svenskt Trä.

Presslunch 
När: 12:00 – 13:00
Var: Elite Stadshotell, Karlstad. Lokal Empiren

Under lunchen medverkar föredragshållare och du har möjlighet att ställa frågor och ta bilder.

Anmälan presslunch
Vill du delta under presslunchen så anmäl dig till camilla.carlsson@svenskttra.se. Deltagande under seminariet kräver ingen anmälan. 

Läs mer:
Seminarieprogram 22 november
Om Trämarknaden i Karlstad

Läs pressinbjudan på Svenskt Träs webbplats här.

För mer information:
Mikael Eliasson, direktör, Svenskt Trä
+46 8 762 72 01, mikael.eliasson@svenskttra.se 

Presskontakt: 
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
+46 8 762 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se  

Nyckelord

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Nya samarbeten skapar hållbar design31.1.2019 10:54:00Pressmeddelande

Inför Stockholm Furniture & Light Fair väljer Svenskt Trä att utöka sina designsamarbeten med både etablerade designers och studenter. På det sättet vill man inspirera och informera om hur man med ny teknik och kreativitet kan ta fram interiörer i furu med nyskapande uttryck. Möjligheten att formge exklusiva designmöbler på ett hållbart sätt är målet för många designers idag, vilket gör att intresset för hållbara material, såsom furu ökar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum