RF/SISU

Möt vår nya ordförande

Dela

Claes Thunblad valdes till ny ordförande på RF-SISU Stockholms distriktsstämma den 23 mars. – Jag tackar för förtroendet och vill förvalta det väl. Idrotten behöver stärka och flytta fram sin position i regionen och jag hoppas att kunna bidra till det, säger han.

Högst upp på Claes Thunblads agenda som ny ordförande är att stärka idrottsrörelsens betydelse i en växande Stockholmsregion. En grundfråga är den akuta bristen på anläggningar och idrottsytor.

– Idrotten har en enorm betydelse för vår hälsa och livskvalitet, men det är också en förutsättning för kommunernas och regionens attraktivitet och tillväxtmöjlighet. Om vi ska nå en förändring gällande anläggningsfrågan måste idrotten ta större plats på dagordningen, i regionen och i kommunerna.

Under Coronaåret har det blivit påtagligt vilken viktig roll idrotten har när många barn och ungdomar i perioder inte har kunnat träna eller tävla.
– Efter det här året finns ett stort behov av återuppbyggnad av idrottsrörelsen. Samtidigt har betydelsen av idrott, rörelse och hälsa blivit tydlig för många fler än de som är i idrottsrörelsen under pandemin. Detta är något vi ska ta fasta på i bygget för framtidens idrott.
 
 
För intervjuer, kontakta

Claes Thunblad

Ordförande RF-SISU Stockholm
Mobil: 072-206 11 95
claes@thunblad.com

För övriga frågor, kontakta

Pontus Gyllensten

Presskontakt RF-SISU Stockholm
Mobil: 0734455112

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Stockholms uppdrag är att utveckla, utbilda, företräda och stödja idrottsföreningarna samt Specialdistriktsförbunden i Stockholmsdistriktet. Vi är landets största distrikt med 3400 föreningar. Vår uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för idrotten i distriktet.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum