Spanska Turistbyrån

Natursköna Vías Verdes i Spanien!

Dela

Vill du njuta av storslagen natur och behagligt väder under julledigheten? Utforska Vías Verdes eller ”Gröna vägar” som är gamla järnvägsspår förvandlade till vandrings- och cykelleder. Dessa natursköna vägar slingrar sig genom vackra landskap, tunnlar och broar.

Foto: Vías Verdes.
Foto: Vías Verdes.

Vías Verdes är lättillgängliga och enkla att ta sig fram på, dessutom är de säkra eftersom motorfordon inte får framföras. Längs vägarna finns dessutom gamla tågstationer omgjorda till mysiga hotell, vandrarhem eller informationscenter. Det finns mer än 2 800 kilometer gröna vägar och 120 rutter spridda över nästan hela Spanien och många av dem kan visualiseras i kartografin av Google Maps.

Nedan hittar du några av de Vías Verdes som överstiger 50 kilometer, så att du kan planera flera dagar för att njuta av turerna.

Vía Verde Baskien-Navarra Järnvägen, mellan Baskien och Navarra.

Detta är en rutt på mer än 100 kilometer som förbinder Vitoria (Baskien) med Estella-Lizarra (Navarra). Njut av omväxlande bergsområden och stora slätter. Den mittersta delen av turen är mer krävande, särskilt bestigningen av hamnen i Guereñu men när du kommer in i Navarra blir rutten mer bekväm längs floden Ega. Upplev även området på natten för att njuta av en klar himmel perfekt för stjärnskådning! Av denna anledning har rutten förklarats som Starlight Trail.

Vía Verde de Ojos Negros, mellan Valencia och Aragon.

Det här är den längsta gröna vägen i Spanien och överstiger hela 150 kilometer. Vägen går från provinsen Teruel (Aragon) till Valencia och passerar genom provinsen Castellón. Rutten fortsätter sedan från Sierra de Javalambre med sina vackra tall- , ek- och enbärsskogar och når slutligen Valencias odlingslandskap vid Medelhavets stränder. En stor del av sträckan är asfalterad och det finns många broar, viadukter och små rustika landsbygdshus som är typiska för området.

Vía Verde del Aceite, i Andalusien.

De oändliga fälten av olivträd är kännetecknet för denna gröna väg som går mellan Jaén och Córdoba. Mycket karakteristiskt är dess 13 metallbroar från 1800-talet som är utspridda längs den 125 kilometer långa sträckan. En rekommenderad plan är att besöka några av städerna på vägen som Baena, Zuheros, Lucena eller Puente Genil. Där kan du lära dig mer om den mest kända produkten i området: Extra Virgin Olivolja.

Se fler inspirerande rutter på: Vías Verdes

Läs mer om Spanien: Spain.info.

Mer information om hur du reser tryggt: travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Vías Verdes.
Foto: Vías Verdes.
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum