IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Nils Hannerz utsedd till hedersdoktor

Dela

Vid en högtidlig ceremoni i Lunds domkyrka promoverades tre hedersdoktorer vid Lunds Tekniska Högskola (LTH) fredagen den 3:e juni. En av dem är Nils Hannerz, näringspolitisk chef på IKEM. I motiveringen lyfter LTH bland annat fram Nils Hannerz engagemang för en omställning mot en hållbar svensk industri.

Nils Hannerz, hedersdoktor LTU 3 juni 2022
Nils Hannerz, hedersdoktor LTU 3 juni 2022

− Jag känner mig förstås både hedrad och glad. Jag tycker bara jag gjort mitt jobb, men det händer så väldigt mycket spännande inom kemiindustrin när det handlar om hållbarhet, så det är lätt att bli engagerad. Men det klart att det är jätteroligt att arbetet blir uppmärksammat, säger Nils Hannerz.

Motiveringen för att utse Nils Hannerz till hedersdoktor lyder: ”Nils Hannerz är aktiv som kunskapsspridare, exempelvis som föreläsare för doktorander och forskare. Han har vid flera tillfällen i olika sammanhang lyft fram LTH:s starka områden och engagerar sig även direkt i forskningen. Med sitt stora kontaktnät i Sverige och i Europa, sina unika insikter i utmaningar och LTH:s forskning och forskare, och i sitt engagemang för en omställning mot en hållbar svensk industri, har Nils Hannerz varit – och är fortsatt – en ovärderlig tillgång för LTH och dess forskare.”

− Vi är förstås väldigt glada å Nils vägnar och mycket stolta över att ha en sådan kvalificerad medarbetare. Vår industri står inför stora utmaningar kopplat till klimatomställningen och Nils är med sina kunskaper och sitt engagemang en stor tillgång i det arbetet, säger Jonas Hagelqvist, VD för IKEM.

I ett pressmeddelande berättar LTH:s rektor Annika Olsson om beslutet att utse de nya hedersdoktorerna: – Genom hedersdoktorerna stärker LTH sin position inom hållbart samhällsbyggande, reglerteknik och biobaserad cirkulär ekonomi, områden som alla är viktiga och framstående för LTH. Hedersdoktorerna bidrar inom sina respektive områden med starkt engagemang och gedigen kunskap, och kommer alla fortsatt vara goda förebilder för forskare och studenter vid LTH.

De andra två hedersdoktorerna är Dana Cuff, professor och forskare i urban arkitektur vid University of California, Los Angeles och John C. Doyle, professor och forskare vid California Institute of Technology med fokus på dynamiska kontroll- och styrsystem.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nils Hannerz, hedersdoktor LTU 3 juni 2022
Nils Hannerz, hedersdoktor LTU 3 juni 2022
Ladda ned bild

Om

IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB
IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige ABhttps://www.ikem.se/

IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med kemi i vid bemärkelse, både som tillverkare, distributörer och som användare. Företagen är svenska och utlandsägda med en gemensam vision för hållbar tillväxt: att utveckla industriella lösningar till de globala samhällsutmaningarna. Våra 1200 medlemsföretag med 70 000 medarbetare är bland annat kemi- och plastindustrier, läkemedelstillverkare, raffinaderier eller biokemi- och bioteknikföretag, sten- tvätt-, metall- och återvinningsindustrierna.

Följ IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Arbetsgivarna bjuder in till pressfrukost: Industrins förutsättningar inför avtalsrörelsen8.6.2022 09:39:37 CEST | Pressinbjudan

Svensk industri är motorn för hela näringslivet – och det är industrins internationella konkurrenskraft som avgör vilka löneökningar Sverige kan bära. Nu går startskottet för avtalsrörelsen 2023. Hur ser förutsättningarna ut? Välkommen på pressfrukost med IKEM - Innovations- och kemiindustrierna och Industriarbetsgivarna i Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm den 16 juni klockan 9.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum