Värmdö Kommun

Nu ännu enklare och snabbare att ansöka om bergvärme

Dela

Kommunens bygg och miljö har hittills fått in 7 % fler ansökningar om bergvärme 2022 än hela 2021 och har trots det en genomsnittlig handläggningstid på 2,6 veckor jämfört med 3,4 veckor förra året.

En värmepump används för att utvinna värme ur berg, mark, ytvatten eller luft. I Värmdö kommun krävs tillstånd för installation av berg-, jord- och ytvattenvärme. För installation av luftvärmepumpar krävs inget tillstånd.

När elpriserna ökat har kommunen sett en ökning av de här ansökningarna under året. Kommunen har även sett att ca 58% av ansökningarna inkommer via e-tjänst, jämfört med ca 35% år 2021. Tanken med e-tjänsterna är att det ska bli lättare att lämna in en komplett ansökan från start.

-          Vi är glada att e-tjänsten används alltmer och att vår handläggningstid blir kortare, bergvärme ger ju kommuninvånarna möjlighet att spara energi, säger Karin Seleborg, tf bygg- och miljöchef.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum