Göteborg & Co AB

Nu är det bestämt – Göteborgs Kulturkalas blir av 2021

Dela

Den 20–22 augusti 2021 blir det Kulturkalas i Göteborg, på ett annorlunda och anpassat sätt. Nu planeras ett Kulturkalas som ska kunna genomföras även om restriktioner finns kvar; för kulturens, konstens, näringens och göteborgarnas skull.

Copyright: Studiografen
Copyright: Studiografen

– Den glada nyheten är att det blir ett Göteborgs Kulturkalas i år, men eftersom vi lever mitt i en pandemi gäller det att hitta smarta lösningar som går att genomföra oavsett hur läget ser ut i augusti. Vi satsar på att skapa en hybridfestival där några av programpunkterna blir digitala. De programpunkter som sker ute på stan ska kunna genomföras säkert under rådande restriktioner, men ska också kunna skalas upp om restriktionerna lättar. Det enda som skulle kunna sätta stopp är en total nedstängning, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Ett annorlunda kulturkalas

2020 fick Göteborgs Kulturkalas, likt många andra evenemang, ställas in. 2021 kommer kulturen, konsten och näringen att stå i fokus. Göteborgs Kulturkalas kommer nyttja befintliga scener och platser runt om i staden och samarbeta med etablerade aktörer, som har drabbats hårt under året.

– I år är det extra viktigt att merparten av budgeten går till bokningar av programpunkter för att stötta kulturutövare och näring. Därför utnyttjar vi främst de scener som redan finns, fortsätter Anna Mjörnvik.

Om Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas ska bidra till ett mänskligare, roligare och mer hållbart samhälle där staden och regionens kulturliv kan upptäckas.

Kontakter

Petra GamerdingerPR Manager - Press & Medierelationer

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvarar för internationell destinations-PR i Tyskland och USA.

Tel:+46705723327petra.gamerdinger@goteborg.com

Bilder

Copyright: Studiografen
Copyright: Studiografen
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Dansare, bildkonstnär, musiker och skulptör - de tolkar regn i Artists in Residence i Göteborg13.4.2021 07:57:26 CEST | Pressmeddelande

Nu är det klart vilka konstnärer som kommer att tolka regn i det konstnärliga utbytet mellan 400-åringarna Borås, Piteå, Luleå och Göteborg. Det blir bildkonstnären Amanda Mendiant, Piteå, skulptören Odysseas Pappas, Borås, dansaren Jenny Schinkler, Luleå och musikern Johan Björklund, Göteborg. AiR 4x400 år, Artist in Residence, är ett samarbetsprojekt och konstnärligt utbyte mellan städerna som alla fyller 400 år 2021.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum