Måleribranschens Yrkesnämnd

Nu ska Sveriges bästa unga målare utses 2022

Dela

Nu kan unga över hela Sverige ansöka om en plats för att tävla om att bli Sveriges bästa målare. Tävlingarna ska locka fler unga till att söka måleriinriktningen på gymnasiet.

- Måleribranschen är i ett stort behov av nya kompetenta medarbetare. Vi vill genom vår tävlingsverksamhet utmana unga målare att visa upp sitt yrkeskunnande. Genom tävlingarna hoppas vi få fler ungdomar att söka måleriutbildningen och sedan få jobb i vår bransch. Vi hoppas också kunna visa att det finns stora karriärmöjligheter när de har kommit in i yrket, säger Jonas Lindberg, kanslichef på måleribranschens Yrkesnämnd, MYN.

15 ska bli 3

Nu vill MYN ha hjälp av Sveriges skolor att skicka fram sina bästa kandidater bland gymnasieelever som går måleriprogrammet. Tre av dessa hundratals kommer att ha chans att tävla om en plats i måleri-SM 2022.

– Vi tycker att det är dags att ge en plattform till alla fantastiska talanger som vågar synas, säger Jonas Lindberg. 

Hur gör man för att söka?

På måleribranschens yrkesnämnds hemsida kan du som är mellan 16-21 fylla i ett ansökningsformulär.

Du kan läsa mer på malare.nu

Nyckelord

Kontakter

Susanna Molinder,
projektkoordinator
susanna@storstadmedia.se
076-847 96 52

Bilder

Jonas Lindberg, MYN
Jonas Lindberg, MYN
Ladda ned bild
Fanny Larsson tävlade i Måleri-SM 2018.
Fanny Larsson tävlade i Måleri-SM 2018.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Måleribranschens Yrkesnämnd
Måleribranschens Yrkesnämndhttps://malare.nu/

Om MYN
Måleribranschens Yrkesnämnd (MYN) är ett samarbete mellan Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet kring yrkesutbildningsfrågor. MYN arbetar i första hand med rekrytering, utbildning och gesällprov.
Via MYN får du som är eller vill bli målare information om yrket, utbildningen och möjliga karriärvägar.

Det är viktigt att landets yrkeslärare får så goda förutsättningar som möjligt för att utbilda ny arbetskraft åt måleribranschen. Hos MYN hittar yrkeslärare uppdaterad information om vilka kompetenser som efterfrågas av branschen och vilka krav som ställs på dagens och morgondagens målare.

Utbildning av målare ska hålla högsta möjliga kvalitet så att arbetsgivare kan anställa kvalificerad arbetskraft. MYN arbetar därför aktivt, såväl via nätverk som i egen regi, med insatser för att främja skolors och företags förmåga att bedriva en kvalitativ utbildning av målare.

Följ Måleribranschens Yrkesnämnd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Måleribranschens Yrkesnämnd

Måleriyrket lockar tjejer och killar i hela Europa24.8.2019 11:58:00 CEST | Pressmeddelande

Bland de tävlande som finns på plats under Yrkes-VM i Kazan, där Art Arbsuwan från Sverige kämpar om titeln Världens bästa målare ser vi lika många tjejer och killar som tävlar om en plats på prispallen. 23 länder tävlar i målerikategorin under de fyra dagar Yrkes-VM pågår i Kazan i Ryssland. Sveriges representant för yrkesmåleri Art Arbsuwan har avklarat den första av fyra tävlingsdagar. Coach Björn Nilsson har varit med på hela resan från SM, EM och är på plats nu när Art kämpar om titeln Världens bästa målare. Men konkurrensen är hård. - Österrike är otroligt starka och där har vi en hård konkurrens, även Finland har en stark kandidat, säger Björn Nilsson Målarna hamnar i toppligan i jämn könsfördelning bland de tävlande som finns på plats under Yrkes-VM i Kazan. - Tjejerna är kanske oftare intresserade av färg och form, dessutom är många av tävlande från övriga länder inte knutna till industrimåleri i samma utsträckning som i Sverige. Det är otroligt kul att se att målerikategorin

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum