Uppsala kommun

Ny chef för Biotopia och Naturskolan

Dela

Det blir den tidigare forskaren Andreas Brutemark som blir ny enhetschef för Biotopia och Naturskolan. Han kommer senast från en tjänst som affärsområdeschef inom ett konsultbolag som arbetar med miljöövervakning för mark och vatten.

Andreas är bosatt i Uppsala och har en bakgrund som forskare inom akvatisk ekologi rörande framförallt växtplankton och deras interaktion med övriga miljön, gärna ur ett klimatperspektiv.

- Det ska bli spännande att få bli en del av Biotopia och Naturskolan. Aldrig förr har miljön varit så aktuell som nu. Allt fler har hittat tillbaka till friluftslivet. Klimatet, mikroplaster, miljögifter och annat debatteras som aldrig förr. Här har vi en viktig roll att fylla då vi ska förse Uppsalas medborgare med information, men också inspiration rörande den lokala miljön, säger Andreas Brutemark.

Lustfylld naturvetenskap

Verksamheterna Biotopia i Vasaparken och Naturskolan i Hammarskog drivs inom avdelningen Konst och kulturarv på Kulturförvaltningen i Uppsala kommun. 

Biotopia ligger i den centrala Vasaparken och är en plats för spännande och lustfylld naturvetenskap med verksamhet som riktar sig till alla som vill upptäcka Upplands natur.

- Vi är mycket glada över att Andreas Brutemark blir vår nya enhetschef för Biotopia och Naturskolan. Andreas har en spännande bakgrund som forskare och kommer att bidra med både starkt ledarskap och kunskap, säger Helena Westin, avdelningschef för Konst och kulturarv inom Kulturförvaltningen där Biotopia är en del.

Andreas Brutemark tillträder som enhetschef för Biotopia och Naturskolan den 1 januari 2022. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Rekordmånga gick från försörjningsstöd till arbete eller utbildning18.1.2022 15:05:30 CET | Pressmeddelande

Att arbeta medvetet med arbetsmarknadsinsatser ger resultat. Det bekräftas när insatserna för 2021 summeras. Under året var det rekordmånga Uppsalabor som gick från försörjningsstöd till arbete eller utbildning. För första gången var det också fler kvinnor än män som fick en arbetsmarknadsplanering. Det är ett stort steg i arbetet för att ge fler människor möjlighet till egen försörjning, arbete och framtid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum