Statens Institutionsstyrelse

Ny chef på Gudhemsgården

Dela

Ulrika Hermansson är sedan den 1 augusti ny institutionschef på Statens institutionsstyrelses (SiS) LVM-hem Gudhemsgården i Falköping. Hon kommer närmast från en tjänst som områdeschef för öppenvårdsmottagningen i Jönköping.

Ulrika Hermansson. Foto: Privat.
Ulrika Hermansson. Foto: Privat.

– Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare utveckla vården på Gudhemsgården. SiS arbete är viktigt när det gäller att rädda liv och vi gör det genom att bemöta våra klienter med respekt, omtanke och tydlighet, säger Ulrika Hermansson.

Ulrika Hermansson är utbildad psykiatrisjuksköterska och har arbetat inom akutpsykiatri, allmänpsykiatri samt beroendevården.

Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk enligt lag om vård av missbrukare i vissa fall, LVM. Syftet med vården är att bryta ett livshotande missbruk och motivera till frivillig behandling. LVM-vård varar i högst sex månader och ska så snart som möjligt övergå i öppnare former.

Kontakter

Ulrika Hermansson, institutionschef Gudhemsgården
010-451 40 00 (växel)

Bilder

Ulrika Hermansson. Foto: Privat.
Ulrika Hermansson. Foto: Privat.
Ladda ned bild

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Svetsarvägen 10
171 22 Solna

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 23 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Solna.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till Socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

Två av SiS ungdomshem får en ny högsta säkerhetsnivå18.1.2021 11:08:26 CET | Pressmeddelande

SiS höjer säkerheten på sina ungdomshem. Det presenterar SiS generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark och socialminister Lena Hallengren på en pressträff idag. Två av hemmen, Tysslinge i Södertälje och SiS ungdomshem Johannisberg i Kalix, får högre nivå på säkerheten än vad som funnits tidigare på SiS. Dessutom ska LVU- och LSU-ungdomar separeras så att de aldrig är på samma avdelning.

SiS satsar stort på vård och behandling för flickor och kvinnor28.10.2020 08:49:21 CET | Pressmeddelande

Nu har SiS generaldirektör fattat beslut om intagningsstopp på SiS ungdomshem Björkbacken i Göteborg. Det handlar om att säkra en trygg och säker vård och behandling i en fungerande miljö. Samtidigt tillsätter Statens Institutionsstyrelse SiS en utredning för att se över möjligheten att minska storleken på alla myndighetens avdelningar för flickor och kvinnor. Det ska leda till ökad säkerhet och trygghet samt höjd kvalitet på vården och behandlingen. Syftet är även att förbättra arbetsmiljön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum