Uppsala kommun

Nya BMX-banan placeras i Gränbyområdet

Dela

Uppsala kommun och föreningen SMK Uppsala har kommit överens om att den nya BMX-banan kommer att ligga kvar i Gränbyområdet, när den nuvarande behöver flyttas för att ge plats åt nya anläggningar för simsport och andra evenemang.

Uppsala kommun och föreningen SMK Uppsala jobbar tillsammans för att få till en lokal lösning för den nya BMX-banan. Det är värdefullt för utvecklingen av hela Gränbyområdet och dess idrottsanläggningar – med plats för träningar och tävlingar på olika nivåer. Allt från skolidrott till mästerskap. Placeringen av den nya banan är även bra för Celsiusskolan, Sveriges största idrottsgymnasium.

– Det känns otroligt bra att kunna ge besked till alla de barn och föräldrar som berörs av flytten av BMX-banan, och att Uppsala kommun tillsammans med SMK Uppsala har kommit överens om en lösning som fungerar bra för dem, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

– Det känns väldigt viktigt att tillsammans med SMK Uppsala få en bra lösning på plats för den nya BMX-banan, så att verksamheten ska kunna fortsätta utan avbrott, säger Anders Wallin (L), förste vice ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Föreningen SMK Uppsala är positivt inställd till att den nya BMX-banan placeras i Gränbyområdet.

– Jag tycker att det är bra att vi nu tillsammans med Uppsala kommun har nått en lösning när det gäller placeringen av en ny BMX-bana. Det är viktigt att vi kan fortsätta driva aktiviteter för våra barn och ungdomar som planerat, säger Anders Norstedt, ordförande i föreningen SMK Uppsala.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 237 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum